“Manuel Steldens” te Kudelstaart meldt zich bij de politie

Dat Manuel Steldens, de naam waaronder het lynchfilmpje tegen Sylvana Simons was gemaakt, een figuur uit een of andere show van modern-politiek-correct cabaretier Hans Teeuwen is – niet de echte naam van de verdachte is mag duidelijk zijn. Voorzover we kunnen nagaan zijn wij de enigen geweest die deze naam steeds in verband met dit filmpje hebben genoemd.

Welnu, “Steldens” is 37 en woont in Kudelstaart, en hij heeft zichzelf aangegeven. Hij is aangehouden, zegt de berichtgeving:

Uit onderzoek van de researchdesk van de NPO blijkt dat de man geregeld racistische en islam-kritische video’s online zette. Zo plaatste hij een filmpje waarin Allah wordt afgebeeld als varken en een foto uit de strip Kuifje in Afrika, waarin een zwarte man een “oude dwergneger” wordt genoemd.

Kan dat nou alleen in Nederland, dat men denkt dat de Absolute af te beelden is en dat het dan “islamkritiek” is door deze als varken uit te beelden – en dat het dan dus niet een poging is moslims en anderen te kwetsen? Hoe dan ook, blijkbaar is het een recidivist.

Hetzelfde bericht meldt dat Simons inmiddels beveiliging heeft gekregen.