In Steenbergen lopen nog steeds gefrustreerde piemelroepers rond

tuig
De lieden die bij eerdere protesten te onbeleefd waren om iemand uit te laten spreken.

Dat krijg je ervan, als je met terroristen onderhandelt, en toegeeft aan dreigementen van bezorgde burgers.

Hebben ze vorig jaar al met gebruikmaking van intimidatie en horkerig gedrag (wat Trouw zalvend ‘stevige protesten’ noemt) weten te voorkomen dat er een AZC gevestigd zou worden. Nu lopen ze zelfs te hoop over een nóg kleiner aantal statushouders. Want ze vonden 600 mensen opvangen te veel gevraagd in een plaats met 23.000 inwoners, maar blijkbaar is zelfs een veel kleinere groep mensen, van wie al duidelijk is dat ze in Nederland mogen blijven vanwege ernstige vrees voor hun veiligheid in het land van herkomst, nog teveel gevraagd voor dit gajes.

Daarom willen ze nu wederom een raadsvergadering verstoren, alwaar ze ongetwijfeld wederom over zullen gaan tot intimiderend en hatelijk gedrag. Hiertoe is een oproep geplaatst op de Facebookgroep die blijkbaar al die tijd in ere is gehouden. Er wordt namelijk een nieuwe woonwijk gebouwd, en in hun wijsheid hebben de xenofobe extremisten besloten dat dit de huizen zouden zijn waarin de voor oorlog gevluchte medemensen een veilig heenkomen zouden kunnen vinden. Dat is niet waar, maar dat weerhoudt hen niet van het steen en been klagen over het feit dat deze huizen ’te dicht bij een school’ zouden komen te staan. Omdat Nederlanders nooit enge mannetjes zijn, en buitenlanders altijd. Ofzo.

Lafbek van een VVD-burgemeester Ruud van den Belt neemt de hooligans tegen medemenselijkheid in ieder geval serieus genoeg om onmiddellijk stram in de uitleghouding te springen: Er wordt wel gesproken over de nieuwbouwwijk, maar men hoeft echt niet bang te zijn dat er zomaar mensen met een ander kleurtje zullen rondwandelen. De plannen voor woningen voor statushouders zullen nog helemaal niet ter sprake komen zo bezweert de verklaring van de gemeente.

tuig2Op zich is de angst van de burgervader ergens wel begrijpelijk: bij de vorige gemeentelijke vergadering waren al 7 boze bezorgde burgers aanwezig.

Blijkbaar waren deze schepsels niet in staat tot normaal menselijk gedrag, want toen de burgemeester ze vroeg om te gaan zitten verlieten ze de zaal en bonkten ze hard op het raam. Raar gedrag, en begrijpelijkerwijs als intimiderend opgevat.

Gelukkig kunnen ze wel lezen, en heeft de verklaring vanuit de gemeente ervoor gezorgd dat ze hun plan om de boel te verstoren hebben uitgesteld.

“Het lijkt ons niet zinvol om morgen een optocht te organiseren, dit is geen afstel maar uitstel. We houden de situatie nauwlettend in de gaten en wanneer wij de tijd rijp achten zullen we in actie komen.”

Als ze ooit terugkomen zijn ze in ieder geval vast gewaarschuwd. Burgemeester Van den Belt:

“verstoringen van een raadsvergadering, in welke vorm dan ook, zal ik als burgemeester op geen enkel moment en in geen enkel geval, tolereren.”

Wat het hele verhaal nou zo wrang maakt is dat het hier om een minieme groep mensen gaat voor wie nog een huis moet worden geregeld: Steenbergen moet in totaal 68 mensen huisvesten. Daarvan is al bijna de helft onder dak. Voor de overige mensen -die vanwege gezinshereniging maar zeventien huizen nodig hebben- wordt nog naar een woning gezocht. En daarop gaan nu dus deze vooringenomen lafbekken pogen het democratisch proces te verstoren. Wat een gotspe, en ik kan alleen maar hopen dat de gemeente deze keer wel de poot stijf houdt, en dit keer niet haar oren laat hangen naar de grootste asocialen met de grootste bek.