Nederlandse solidariteit met de #J20 General Strike

Bericht bereikte mij van een Nederlands initiatief om op de 20e januari, de datum dat Amerika definitief zijn laatste restje democratie vakkundig de nek om zal draaien door een volstrekt incapabele horror-clown te installeren als Leider van de Vrije Wereld™ een geluid te laten horen om alle Amerikanen die hun ziel niet aan deze duivel hebben verkocht een hart onder de riem te steken. Dit initiatief zal bestaan uit een demonstratieve samenkomst bij het Amerikaanse Consulaat aan het Museumplein in Amsterdam.

j20strikeDe organisatoren van deze actie sluiten hiermee aan bij de in Amerika al op gang gekomen mobilisatie voor een Algemene Staking op de twintigste januari 2017, waarmee de miljoenen Amerikanen die de toekomst onder de vergulde vetkwab met angst en beven tegemoet zien.

Het is bijzonder, en hoopgevend, dat deze mobilisatie ook hier als vrij vroeg op gang komt: dit toont aan dat in Nederlandse activistenkringen ook wordt ingezien dat ad hoc organisatie niet voldoende is om het gevaar van rechts af te weren: het bouwen van een brede beweging tegen types als Trump, Wilders, Le Pen en May kost tijd, en inzet. Daarom is het zaak dat iedereen zich zo snel mogelijk voegt bij de bewegingen en groepen waar ze zich thuis voelen, en dat deze groepen elkaar vervolgens gaan vinden in een vruchtbare samenwerking in de strijd!

Stop Trump en Wilders! Voor een links alternatief!” past bijzonder goed in het kader van deze noodzakelijke ontwikkeling, en ik hoop dan ook tegen de tijd dat daadwerkelijk de kroning van een Orang-oetan met een slechte smaak tot Amerikaans President plaats zal vinden een brede coalitie elkaar zal vinden op het Museumplein!

Dus: mobiliseer je vrienden, je vakbond, je familie en de liefde van je leven, neem ze allemaal mee, en laat op 20 januari 2017, van 7 tot 10 uur ’s avonds horen dat Nederland niet zit te wachten op een geflipte fascist in het Witte Huis, en ook liever geen peroxideblonde haatzaaier in het Torentje in Den Haag ziet!