Boekentips week 1 2017

week-1
De eerste Boekentips van 2017. Laten we het jaar vrolijk beginnen.
Vorig jaar steunden jullie met de aankopen bij Bol ons met 140 Euro.
Daarmee kunnen wij anderhalve maand hostingkosten betalen.
Wij zijn hier heel erg blij mee.
Dus dank jullie wel en blijf ons dit jaar steunen.

Regelmatig schotelt de redactie van Krapuul je 5 boekentips voor. Tips die verband houden met artikelen die in de de voorafgaande week gepubliceerd zijn of gewoon een boek dat we de moeite waard vinden om als leestip aan te bieden.

De rubriek “BOEKENTIPS” is samen met de advertenties in de rechterkolom onderdeel van ons inkomstenmodel. Wij moeten inkomsten verwerven om de hoge kosten van hosting, noodzakelijk vanwege de aanhoudende aanvallen op de website, te kunnen bekostigen.

Als jij op één van de door ons aangeboden linken naar Bol.com klikt en je koopt het of willekeurig elk ander product, dan ontvangen wij naar gelang het product een bescheiden commissie.

Dus draag je ons een warm hart toe klik en koop 😉

Tip1
carnaval-op-curacaoCarnaval op Curacao
Auteur: Elodie Heloise

Carnaval op Curaçao neemt de lezer mee in de beleving van het grootste Curaçaose volksfeest van het jaar. Kleurrijk en sprankelend. Origineel, professioneel en innovatief. Groots en prachtig, bedoeld voor iedereen. Om van te genieten. Om aan deel te nemen. Een bevolking die zich op zn best laat zien. Een feest dat culturen samenbrengt en met elkaar verbroedert. In beeld gebracht door Bea Moedt en aangekleed door Elodie Heloise met verhalen en interviews. Carnaval op Curaçao, beleef het mee!

(lees meer…)

Tip2
alle-dagen-feestAlle dagen feest
met een nawoord door Sanneke van Hassel
Auteur: Remco Campert

In Alle dagen feest bewijst Campert zich als spottend doorlichter van eigentijdse artiestenmilieus, vrouwen, feesten en drinkgelagen, en wordt hij tegelijk gedreven door heimwee naar ‘het simpele gelukkige leven van vrede en goedheid’. Levenslust, een uniek oog voor absurde situaties en een lichte weemoed geven Remco Campert zijn zo herkenbare plaats in de Nederlandse literatuur.
Met een nawoord van Sanneke van Hassel.

(lees meer…)

Tip3
dancing-in-the-streetsDancing in the Streets
A History of Collective Joy
Auteur: Barbara Ehrenreich

The author of the critically acclaimed Blood Rites examines the human impulse toward collective joy, historically expressed in communal celebrations, reflecting the human nature as social beings, involving ecstatic revelries of feasting, costuming, and dancing, from the ancient Greeks’ worship of Dionysus to the more recent “carnivalization” of sports. Simultaneous.

(lees meer…)

Tip4
lake-wobegonLake Wobegon Days
Auteur: Garrison Keillor

Garrison Keillor is the consummate storyteller, gifted with the rare ability–both in print and in performance–to hold an audience spellbound with his tales of ordinary people whose lives contain extraordinary moments of humor, tenderness, and grace. This exclusive recording of Garrison Keillor reading a carefully edited abridgement of the book and includes a few segments taken from live performances recorded during a fundraising tour for public radio stations in 1985.

(lees meer…)

Tip5
mijn-vrouw-begrijpt-mij-nietMijn vrouw begrijpt me niet, mijn vrouw heeft me door
Auteur: Peter van Straaten

Mijn vrouw begrijpt me niet, mijn vrouw heeft me door is het negende deel in de goedlopende serie themabundelingen van tekenaar Peter van Straaten.
Van de eerste uit de serie, Roken Neuken Drinken, tot en met de meest recente, Niet doen opa en Rondje voor de hele zaak, werden tienduizenden exemplaren
verkocht. Mijn vrouw begrijpt me niet, mijn vrouw heeft me door barst natuurlijk weer van overspel, treurige echtparen en ongemakkelijke
man-vrouw-verhoudingen, maar ook gelukkige huwelijken uit het Van Straaten-universum komen voorbij.

(lees meer…)


Eerdere Boekentips