Krapuul Newsroom 15-febr-2011

Proces Wilders: Moszkowicz kan geen kant op – Bea trekt lange neus naar Geert – PVV is schijnheilig – 14 maart gaat circus Wilders weer verder – PVV: 80 km zones zijn volkomen onzin – CDA valt gedoger PVV aan


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O6 Proces Wilders: Moszkowitz kan geen kant op
De nieuwe rechters houden de touwtjes stevig in handen en gunnen Wilders noch Moszkowicz geen enkele ruimte voor strapatsen.
Jansen, Schalken en Hendriks mogen als getuigen gehoord worden. Maar ze komen op verzoek van de rechtbank en dat maait al veel gras weg voor de voeten van Mosko.

Máár: de rechtbank beslist ‘ambtshalve’ tot het horen van Jansen, Schalken en Hendriks. ‘Met nadruk’, aldus voorzitter Marcel van Oosten. Daarmee zeggen de rechters: wij laten de getuigen niet komen omdat Moszkowicz het wil, maar omdat wij het zelf willen. En dat scheelt, want dat zou betekenen dat niet Moszkowicz maar de rechters alle getuigen als eerste vragen mogen stellen.

Tegen de tijd dat Moszkowicz aan de beurt is, zullen de belangrijkste onderwerpen al zijn behandeld en zal Schalken niet veel meer hoeven zeggen. Dit ontneemt Moszkowicz de kans om Schalken flink onder druk te zetten of met een handige vragenstelling tot voor Wilders gunstige antwoorden te komen.


#O5 Bea trekt lange neus naar Geert

Het was een bijna magisch moment toen opeens, tijdens de opening van het nieuwe culturele centrum van Huub Oosterhuis, de stem van Koningin Beatrix klonk in de stampvolle maar doodstille zaal: ‘De zachte krachten zullen zeker winnen / Naar volmaakte Liefde stijgt alles mee.’

We hebben Geert nog niet gehoord, dus hij zal het wel niet begrepen hebben. En nu is zijn beurt voorbij.


#O4 PVV is schijnheilig

PVV-lijsttrekker Machiel de Graaf zei dat een hoofddoekje de onderdrukking van de vrouw weerspiegelt. ‘De overheid heeft een voorbeeldfunctie en moet niet accepteren dat de vrouw minderwaardig is aan de man en dat dat nog wordt uitgedragen ook.’

Deze onderdrukking moet afgelopen zijn. Maar PVV wil niet dat vrouwen nog baas in eigen buik zijn. Als ze ongewenst zwanger zijn geworden, dan stelt Fleurtje, zullen ze wel een losbandig leven hebben gehad. Volgens mij is de PVV net zo iets als de SGP, maar dan niet met een christelijke bijbel, maar met een GW bijbelboek. 😥 Met kreten en niet teveel tekst anders begrijpen die garnalenbreinen van de fractie het niet.


#O3 14 maart gaat circus Wilders weer verder
Gelukkig hebben we dan de verkiezingen voor de PS al achter de rug en kan die clown er geen garen meer bij spinnen. Geen gratis zendtijd meer voor de PVV van onze belastingcenten!


#O2 PVV: 80 km zones zijn volkomen onzin
Ach ja, daar zal de grote milieudeskundige van de PVV, prof.mr.dr.ir. De Mos, wel weer naar gekeken hebben 😀 Kunnen we er bijna zeker van zijn dat het wel goed is, als die milieuproblemenontkenners tegen zijn. Maar misschien heeft hij dit rapport met een half oog gelezen of gewoon niet begrepen?


#O1 CDA valt gedoger PVV aan

In het tweede verkiezingsdebat in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart, vielen maandag de ChristenUnie en GroenLinks, maar ook regeringspartij het CDA gedoogpartij de PVV aan.

Zo, dat kan nog leuk gaan worden! 😀 Geert is nog lang niet afgekoeld van de cartoon. 😀

hr />‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

23 gedachten over “Krapuul Newsroom 15-febr-2011”

 1. Tís dat het niet mag van de regels maar anders zou je bijna wensen dat iedere PVV r met 130 km per uur een andere 130 km per uur rijdende PVVr zou tegen komen 🙂 , natuurlijk doen wij dat niet , er is immers een kans dat een of andere farmaceut een medicijn uitvind voor die hersenparasiet die PVV stemmen als gevolg heeft ….

 2. Als we nou met alle afghanen een contract tekenen dat ze stoppen met vechten zijn we gelijk van alle problemen daar af.

  Lijkt me een mooie taak voor GroenLinks om dat te organiseren. 😎

 3. #O5
  Beatrix die de socialistische-dichteres-bij-uitstek declameert. Nounou…

 4. Leuk, dat nieuwe bord voor 130 km/h, maar aan de grens staat een groot bord dat je maximaal 120 km/h mag op de snelweg??? 😕

  Dus bij een bord “Einde 100 km/h” mag je max 120 als er geen nieuwe maximum snelheid wordt aangegeven en max 130 als dit wel wordt aangegeven 😯 En dan moet je nog goed opletten want als er een klein bordje met tijden onderhangt mag je soms maar max 120.
  Wordt er allemaal niet duidelijker op.

 5. @#10 Ik vind het zelf prima dat het ontslagrecht niet verder wordt versoepeld zoals D66 wil. Het is ook niet waar dat oudere en zieken mensen sneller worden aangenomen als het makkelijker wordt om ze te ontslaan. Dan worden deze mensen er gewoon uitgezet en neemt een werkgever een jonger iemand zonder problemen aan tenzij de arbeidsmarkt te krap is.

  Geen versoepeling van het ontslag recht zou je een van de weinige goede daden van PVV kunnen noemen. Ik ben niet blij dat we dat hen die partij te danken hebben maar dat is wel waar.

 6. nexus m. Schreef:

  Ik denk dat Jolanda Sap geen Afghaans spreekt, daarbij te veel leunt op Mark zijn kennis van de Afghaanse taal en dan laat zij zich natuurlijk voor de gek houden:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/4905/VK-Dossier-De-missie-naar-Kunduz/article/detail/1834742/2011/02/15/Agenten-in-Kunduz-wij-willen-juist-vechten.dhtml
  De “politieagenten” die wij zullen gaan opleiden, gaan juist voortaan de oorlog tegen Taliban voeren.
  Hé Jolanda? GroenWhatever?

  De taal ” Afghaans “bestaat niet eens , er zijn in Afghanistan zo’n 40 talen en 200 dialecten , veel mensen spreken “Oud Perzisch “wat daar Dari word genoemd …http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Languages_of_Afghanistan&ei=HG9aTY6zBc6eOrPZ_d8L&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=2&ved=0CC4Q7gEwAQ&prev=/search%3Fq%3Dafghanistan%2Blanguages%26hl%3Dnl%26biw%3D1024%26bih%3D679%26prmd%3Divns

 7. Wilders gaat koffieschenken in een bejaardenhuis in Meppel….Bejaarden blijven uit protest op hun kamer!!! Gouden generatie!!! 🙂

 8. @20
  Het is wel degelijk een omwenteling in Egypte – en de conclusie dat er niets verandert trekt Van Rossem wel erg voreg.
  Het aftreden van Moebarak is een vlucht naar voren: koninginoffer om de koning (het Systeem) te redden… Maar de stakingen gaan bijvoorbeeld door.
  Maar verder zijn revoluties een proces, geen precieze breuken in de tijd op 1 bepaald ogenblik.
  Die breuk was eigenlijk toen de Egyptenaren massaal en collctief het uitgaans- en het samenscholingsverbod overtraden.
  We wachten af (als goed sociaal-democraat, dus indirect partijgenoot van Moebarak wil Van Rossem waarschijnlijk ook niet meer dan wat hij schrijft).

Reacties zijn gesloten.