Boekentips week 16 2017

week 16 2017
Elke week legt de redactie van Krapuul je 5 boekentips voor. Tips die verband houden met artikelen die in de de voorafgaande week gepubliceerd zijn of gewoon een boek dat we de moeite waard vinden om als leestip aan te bieden.

De rubriek “BOEKENTIPS” is samen met de advertenties in de rechterkolom onderdeel van ons inkomstenmodel. Wij moeten inkomsten verwerven om de hoge kosten van hosting, noodzakelijk vanwege de aanhoudende aanvallen op de website, te kunnen bekostigen.

Als jij op één van de door ons aangeboden linken naar Bol.com klikt en je koopt het of willekeurig elk ander product, dan ontvangen wij naar gelang het product een bescheiden commissie.

Dus draag je ons een warm hart toe klik en koop 😉

Tip1
Moord en doodslagMoord en doodslag
16 verjaarde zaken
Auteur: Anne Doedens

In Moord en Doodslag worden zestien gevallen van moord beschreven. Historisch en verjaard. Het is in rechte niet meer mogelijk om actie te nemen. Rest de pen om de zaak te beschrijven. Moord is opzettelijk het leven van een mens beëindigen, met of zonder helpers en medeplichtigen. De meeste in dit boek voorkomende slachtoffers zijn politieke of geestelijke leiders. In één geval betreft het een geleerde. Het gaat ons niet om de gruwelijke details, die zijn soms bijzonder afstotelijk. Het gaat ons wel om de beschreven moorden te plaatsen in hun tijd en omgeving, waardoor het tijdsgewricht waarin zij plaatsvonden beter te begrijpen is.

(lees meer…)

Tip2
Vuile Wapens Schone HandenVuile Wapens Schone Handen
Auteur: Joke Kaviaar

Gedichten en tekeningen van Joke Kaviaar.
Joke Kaviaar is dichteres, performer, zangeres, activiste, schrijfster, tekenaar.
De bundel VUILE WAPENS SCHONE HANDEN bevat een selectie uit haar Nederlandstalige maatschappijkritische gedichten, vooral van de afgelopen 12 jaar.
Een aantal gedichten zijn eerder gepubliceerd in zowel literaire als activistische (anarchistische) tijdschriften, waaronder Lava, De As en Buiten De Orde.
Naast gedichten bevat VUILE WAPENS SCHONE HANDEN een selectie pentekeningen.

(lees meer…)

Tip3
VechtscheidingVechtscheiding
hoe Erdogan de Turkse gemeenschap splijt
Auteur: Erdal Balci

Wat de uitkomst van het Turkse referendum van 16 april ook zal zijn, voor president Erdogan is het slechts een tussenstap in de uitbreiding van zijn conservatief-nationalistische macht. Sinds hij de AK-partij oprichtte aan het begin van deze eeuw zijn de Turken meer en meer uit elkaar gedreven en gedwongen te kiezen: voor Erdogan of tegen. Die scheuring loopt dwars door de samenleving, families en vriendschappen heen en is voelbaar tot
in het buitenland – ook in de Turkse gemeenschap in Nederland, zoals zichtbaar werd tijdens de couppoging in de zomer van 2016 en tijdens de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije in maart 2017.
In Vechtscheiding beschrijven schrijver/columnist Erdal Balci en journalist/publicist Froukje Santing de oorzaken van de tweedeling.

(lees meer…)

Tip4
De kinderen van PimDe kinderen van Pim
Auteur: Joost Vullings

Na de moord op Pim Fortuyn in 2002 verloor de lpf, de politieke partij die begin deze eeuw hard op weg was de grootste van Nederland te worden, niet alleen haar naamgever maar ook haar grote blikvanger. Plots stonden alle camera’s gericht op zijn politieke nazaten, zesentwintig lpf-Kamerleden die elkaar nauwelijks kenden. Verweesd, onervaren maar vol bravoure besloten ze het avontuur aan te gaan en mee te gaan regeren. Het bleek het startpunt van een turbulente politieke soap waar hoogoplopende onderlinge ruzies uiteindelijk leidden tot de ondergang van de partij.
Vijftien jaar na Fortuyns dood zocht Joost Vullings deze oud-lpf-Kamerleden op om terug te blikken op die roerige periode. Wat was er zo bijzonder aan Fortuyn? Wat ging er fout? Welke rol speelden de media?

(lees meer…)

Tip5
A Line in the SandA Line in the Sand
Britain, France and the Struggle That Shaped the Middle East
Auteur: James Barr

It was the middle of World War I. Two men-one, a visionary British politician (Mark Sykes), the other, a veteran French diplomat (Francois Georges-Picot)-secretly agreed to divide the Middle East. Britain would have mandates in newly created Palestine, Transjordan, and Iraq; France in Lebanon and Syria. For the next thirty years, this divide would make uneasy neighbors of two great powers and irreparably shape the Middle East. James Barr combs recently declassified French and British government archives and unearths a shocking secret war and its powerful effect on the local Arabs and Jews. He follows politicians, diplomats, and spies through intrigue and espionage to show us T. E. Lawrence’s stealth guerrilla terror campaigns, and he journeys behind closed doors to discover why Britain courted the Zionist movement.

(lees meer…)


Eerdere Boekentips