SP brengt rapport uit met gebroken beloftes van Geert Wilders

Het blijkt dat Wilders het ene ding bralt, en dat vervolgens de PVV het andere ding stemt. Niet echt een verrassing maar een en ander is nu ook onderzocht door het Wetenschappelijk Bureau van de SP dat hierover vandaag een rapport heeft gepubliceerd; “De gebroken beloftes van Wilders”.

SP-voorman Roemer over het rapport:

Ik snap dat Wilders concessies moest doen om te kunnen meeregeren, maar opvallend is dat de PVV ook beloften breekt die helemaal niet in het akkoord zijn vastgelegd.’

Henk en Ingrid vinden overigens alles wat Wilders doet “geniaal”, ook 60 gebroken beloftes. Dus aan hen is dit rapport vermoedelijk niet besteed.

Het rapport vind je hier (PDF alert)

7 gedachten over “SP brengt rapport uit met gebroken beloftes van Geert Wilders”

 1. De PVV heeft vrij veel stemmen gekregen van zwevende kiezers. Deze kiezers stemmen doorgaans uit eigen belang. Dus een deel van de achterban zal zo overlopen als ze zien dat de PVV hun niet afdoende bedient.

  De PVV blijft maar roepen dat kritiek hun alleen maar helpt en dat hun achterban ze toch wel blijft steunen maar ik geloof dat niet. Klinkt voor mij als reclame of propaganda. Als dat echt volledig klopte dan hoefde ze dat niet telkens te zeggen.

 2. De stakers tegen privatisering ov in de steden weten het al.
  “Een Haagse HTM-bus was voor de actie naar Amsterdam afgereisd, met een groot spandoek met de tekst ‘Geef de PVV geen stem, want ze verpatsen de HTM’. Actievoerende GVB’ers toonden een spandoek met ‘Deze regering heeft met steun van de PVV schijt aan ons Amsterdamse ov’.”
  Je zou denken dat zo”n spandoek op de tram een leuk plaatje voor de krant opleverde. Maar zover ik kan zien is vooral gekozen voor een prent uit het archief, met daarop:”Sorry, geen dienst”

 3. Deze lijst is te lezen als de zondenlijst van de PVV. Heel handig voor de komende verkiezing.

  Ben bang dat de gemiddelde no-fact PVV kiezer dit blijmoedig als linkse propaganda afdoet. Pas als die kiezer door de PVV gebeten wordt, denk aan het OV, vallen de schellen van de ogen.

 4. Er staan toch wel geinige dingetjes is:

  “De PVV was in de verkiezingstijd kampioen dierenrechten. Na de verkiezingen veranderde dat snel. De fractie stemde tegen verplichte brandbestrijdingsmiddelen in stallen – waar de laatste vijf jaar ruim 700.000 dieren levend zijn verbrand.”

 5. @5 Inderdaad de PVV is voor handhaving van dierenleed in al zijn wrede vormen voor onze productiedieren. Een triestmakende lange opsomming van gebroken beloften.

 6. Wilders presenteert zichzelf altijd als een standvastige politicus. Linkse politici en partijen die compromissen sluiten worden door hem en z’n aanhangers weggezet als zijnde draaikonten die meedoen aan achterkamertjes politiek. Welnu volgens diezelfde logica is Wilders ook een draaikont, maar voor de PVV aanhangers maakt het helemaal geen reet uit hoeveel beloftes hij breekt en hoeveel hij draait ze blijven hem toch blindelings volgen (in de peilingen doet de PVV het nog steeds goed). Dat bewijst maar weer eens dat al die PVVertjes achterlijk zijn.

Reacties zijn gesloten.