Nazi-jagers hebben PVV in het vizier

Het Simon Wiesenthalcentrum heeft per brief een aantal Kamerfracties opgeroepen om tegen een wetsvoorstel te stemmen dat ritueel slachten verbiedt. In de brief wordt gesproken van “een draconisch voorstel “dat veel emoties en controverses teweeg zal brengen”.

Aldus meldt NRC Handelsblad vandaag.

Alsof dat nog niet erg genoeg is verwijst het centrum ook nog eens op onbeschaamde wijze naar de Tweede Wereldoorlog!

Een verbod op shechita, de joodse rituele slacht, zal volgens Cooper joden over de hele wereld “pijn doen en beledigen”. “Vroeger werd het verbod vaak door antisemieten gebruikt om hun hatelijke – en in het geval van nazi-Duitsland genocidale – denkbeelden te verspreiden.” (NRC)

Het Simon Wiesenthalcentrum heeft kennelijk niet begrepen dat het in Nederland not done is om ideeën van de PVV met de Tweede Wereldoorlog te vergelijken!!

Tweede Wereldoorlog-vergelijkingen dienen alleen maar om Geert Wilders te demoniseren!!! (dit wordt o.a. heel verdienstelijk uitgelegd door deze GL’er die blijkbaar wel weet hoe het hoort).

Het wachten is nu op de tweet van Geert Wilders om ontslag op staande voet van het voltallige bestuur van het Simon Wiesenthalcentrum te eisen.

Daarnaast wachten we ook nog op de dramatische column van Smalhout over zijn vermoorde Joodse vriendjes en vriendinnetjes in de Telegraaf, en vurige geschriften op Hetvrijevolk, Dagelijksestandaard en Elsevier.

Nou en wachten dus maar he. Wachten wachten wachten.

(to be continued)

19 gedachten over “Nazi-jagers hebben PVV in het vizier”

 1. Goed zo mannen. De PVV nemen we serieus want die zijn een bedreiging voor onze vrijheden. Groen Links laten we verder links liggen. Inmiddels weten we wat daar aan hebben. Niks.

 2. Jean-Pierre Schreef:

  Goed zo mannen. De PVV nemen we serieus want die zijn een bedreiging voor onze vrijheden. Groen Links laten we verder links liggen. Inmiddels weten we wat daar aan hebben. Niks.

  Op persoonlijke titel : Groen Whatever links laten liggen , dan ben je tegenwoordig al zeker rechts van het midden …

 3. Jean-Pierre Schreef:

  Goed zo mannen. De PVV nemen we serieus want die zijn een bedreiging voor onze vrijheden. Groen Links laten we verder links liggen. Inmiddels weten we wat daar aan hebben. Niks.

  Op persoonlijke titel : Groen Whatever links laten liggen , dan ben je tegenwoordig al zeker rechts van het midden …

 4. @ Al Bakrastani:

  Ach, de termen links/rechts hebben tegenwoordig weinig waarde. De PVV is op een aantal punten vergelijkbaar met de SP. We moeten met name waakzaam zijn op politieke partijen die de vrijheden van mensen wensen in te perken.

 5. Jean-Pierre Schreef:

  @ Al Bakrastani:
  Ach, de termen links/rechts hebben tegenwoordig weinig waarde. De PVV is op een aantal punten vergelijkbaar met de SP. We moeten met name waakzaam zijn op politieke partijen die de vrijheden van mensen wensen in te perken.

  Jean Pierre , de Vooroorlogse Communisten en de Nazi’s waren het op een paar punten ook eens , het verschil is dat SP vanuit een visie en principes tegenof voor iets is en de PVV uit opportunisme, het zelfde verschil als met de Communisten en de Nazi’s in Duitsland

 6. Ha, dit wordt heel interessant! In 2009 nam het Simon Wiesenthal-Centrum, dat tegenwoordig wordt geleid door twee fundamentalistische rabbijnen uit Californië, het nog op voor de PVV en tegen de Hervormde Synode (of hoe dat tegenwoordig heet). Die laatste besprak een rapport van ICCO-Kairos over het lijden van de Palestijnse Christenen. Dat mocht natuurlijk helemaal niet. En de uitgenodigde Wilders bleef weg van de vergadering. Hij beperkte zich tot het inzenden van een videoboodschap, waarin hij de Nederlandse Protestantse Kerken opriep, om toch vooral harder de Islam te bestrijden.
  Wat gaan onze Vrienden van Israël van de PVV nu doen? Ze kunnen bij voorbeeld een onderscheid gaan maken: Joods ritueel slachten, mag, want het gaat om een godsdienst. Islamitisch ritueel slachten mag niet, want de Islam is een ideologie. Zoiets?
  Of ze kunnen het proberen met de uitvlucht van de Duitse Islam-criticus Udo Ulfkotte. Die antwoordde op de vraag, waarom islamitisch ritueel slachten niet, en joods ritueel slachten wel zou moeten worden toegestaan: “Als dierenvriend ben ik er eigenlijk helemaal tegen. Maar ach, er zijn nog maar zo weinig Joden over in Duitsland, dat we voor hen wel een uitzondering kunnen maken….”
  Hoe komt het ook weer, dat er zo weinig joden over zijn in Duitsland?
  Misschien kan de PVV over 20 jaar ook de hand over het hart strijken, als er dank zij Wilders nog maar weinig moslims over zijn in Nederland?

 7. #9, Huib, de secretaris van de koepelorganisatie van alle orthodox-joodse gemeenten was vorig jaar op bezoek bij de PVV en de SGP om te pleiten voor zoiets dergelijks. Hij probeerde de Kamerleden uit te leggen dat Joods onbedwelmd slachten iets héél anders is dan islamitisch onbedwelmd slachten.
  Is niet zo, maar als je politiek gewin kunt behalen door op dat verschil in te spelen….

 8. Huib Schreef:

  Wat gaan onze Vrienden van Israël van de PVV nu doen? Ze kunnen bij voorbeeld een onderscheid gaan maken: Joods ritueel slachten, mag, want het gaat om een godsdienst. Islamitisch ritueel slachten mag niet, want de Islam is een ideologie. Zoiets??

  Zullen we eens aan de koe vragen wat het verschil is?

 9. jaap stb Schreef:

  Zullen we eens aan de koe vragen wat het verschil is?

  Of de schaap. Aangezien het niveau van het “debat” met PVV in de 2e kamer lijkt me dit de beste mogelijke voorstel.
  Dan debatteert tenminste PVV op een voor hun goed passende niveau.

 10. Ritueel slachten verbieden was een van de eerste maatregelen toen de Nazi’s aan de macht kwamen.

  Ik ben nu eenmaal geen vegetariër dus ik doe niet al te sentimenteel over het doden van dieren voor consumptie. Ik ben opgegroeid vlakbij jachtgebied op de Veluwe. Zolang het doden niet onnodig wreed is en het dier een redelijk leven heeft gehad moet je niet zeuren of je moet geen vlees eten. Ik heb mijn biefstuk het liefst zo bloederig mogelijk maar voor de rest heb ik geen probleem met het eten van Halal vlees. Alle slagers bij mij in de buurt leveren heerlijk vlees. Ik moet er niet aan denken dat de PVV hun handel om zeep zou helpen.

  Handen af van mijn lamsvlees en hamburgers! Echte Shoarma eerst!

 11. @#17
  Dat heeft te maken met de samenstelling van spierweefsel niet met de aanwezigheid van bloed. Dus de slachtmethode heeft hier niks mee te maken.

  De kans op darmkanker verminder je door met mate rood vlees te eten en voldoende vezels te eten. Het consumeren van zuivel na het eten van rood vlees heeft volgens sommigen ook een beschermende werking.

 12. Uit onbetrouwbare bronnen heb ik vernomen dat @BertBrussen binnenkort het Simon Wiesenthalcentrum gaat bekliederen met “FUCKING GODWINS!!!”

Reacties zijn gesloten.