Klassenjustitie, deel 10000: ondanks strafblad Verklaring Omtrent Gedrag voor Eurlings

Camiel Eurlings kan gewoon aanblijven als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het NOC/NSF. In een treffend staaltje klassenjustitie heeft het voormalige CDA-Kamerlid een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gekregen, ondanks het feit dat hij zijn ex-vriendin letterlijk een hersenschudding heeft geslagen.
Herinnert u zich nog Yuri van Gelder die weg moest van de Olympische Spelen omdat hij niet braaf thuis had geslapen? Wij hadden dit er over.

Eurlings moest schikken met zijn vriendin (lees: hij heeft flink moeten dokken). De zaak werd verder door de OvJ achter gesloten deuren afgehandeld, een voorrecht dat wij niet genoten zouden hebben, alleen al niet omdat we niet over Eurlings’ financiële middelen beschikken.

Eurlings werd ooit gezien als de kroonprins van het CDA. In 2010 trok hij zich echter terug uit de politiek, om redenen die nimmer écht duidelijk zijn geworden. Eurlings zei een gezin te willen stichten, maar dat liep dus niet goed af, althans niet voor zijn vriendin. Tijdens het CDA-congres in 2010 viel hij vooral op door met veel bombarie zijn steun uit te spreken voor een coalitie van het CDA met de PVV.