Nazi’s openen vuur op betogers na optreden Spencer

De politie heeft drie nazi’s gearresteerd die na het volkomen mislukte optreden van Richard Spencer aan de Universiteit van Florida het vuur hebben geopend op betogers. 

Volgens de politie riepen de mannen “Heil Hitler!” en brachten ze de nazigroep, waarna één van hen een vuurwapen tevoorschijn haalde en een schot loste op de betogers. Niemand raakte gewond.

The three white nationalists threatened the group, making Nazi salutes and shouting chants about Hitler, police said. One of the people hit the Jeep with a baton, and it pulled over. Tyler Tenbrink, 28, of Richmond, Texas, jumped out with a gun. A second passenger got out, and Colton Fears, 28, and William Fears, 30, of Pasadena, Texas, encouraged Tenbrink to shoot, according to the Alachua County Sheriff’s arrest report, yelling, “I’m going to f—— kill you,” and “Kill them,” and “Shoot them.”

Voor de Alt-Right is ‘Gainesville’ – de stad waar de universiteit zich bevindt – uitgelopen op het zoveelste fiasco. Ondanks een wekenlange mobilisatie en gratis publiciteit  door de burgerlijke media, slaagde Spencer er niet in meer dan enkele tientallen medestanders op de been te brengen. Spencer moest zijn speech voortijdig afbreken, nadat  hem het spreken onmogelijk werd gemaakt door joelende betogers die zich de zaal binnen hadden weten te wurmen.

Op Spencer’s website werd zijn optreden nog betiteld als ‘een groot succes’, maar dat wekte zelfs bij de eigen aanhang vooral de lachlust op.  Na het bekend worden van het nieuws over de schietpartij sloot Spencer de reacties op zijn site. Spencer’s show was vooral bedoeld om aan te tonen dat niet de Alt-Right, maar het mythische ‘Antifa’ uit gewelddadige gekken bestaat. De boneheads onder zijn aanhang hebben – zoals verwacht – die opzet volledig de grond in geboord.


Bronnen: It’s Going Down,  de Guardian

1 gedachte over “Nazi’s openen vuur op betogers na optreden Spencer”

  1. Pingback: Richard Spencer niet welkom op Universiteit van Ohio | Krapuul

Reacties zijn gesloten.