Britse nazileider pleegt zelfmoord

Paul Hickman, een van de leiders van de in Groot-Brittanië verboden fascistische organisatie National Action, heeft zichzelf van het leven beroofd. Hickman had eind deze week voor de rechter moeten verschijnen op beschuldiging van het verspreiden van racistische propaganda.

Hickman was tot 2014 actief binnen de British National Party (BNP), maar raakte gedesillusioneerd in BNP-leider Nick Griffin, die in zijn ogen niet radicaal genoeg was. Uiteindelijk stapte hij over naar de British Movement en National Action.

Hickman was de drijvende kracht achter het online radiostation ‘The Voice of Albion’ waar hij zich onledig hield met het maken van programma’s als ‘Joodse rituele moorden door de eeuwen heen’. Je begrijpt dat de dood van Hickman niet meteen een groot verlies voor de mensheid is.

National Action geniet het dubieuze voorrecht als enige fascistische organisatie in GB daadwerkelijk tegen een verbod opgelopen te zijn. In september raakte NA nog in opspraak nadat bleek dat diverse militairen lid van de organisatie waren.

Bron: Birmingham Mail