Corrupte PvdA-er du jour: Ome Roon Plasterk

Als er nou een minister van Bruin II is die je geen positie in “het bedrijfsleven” zou kunnen toedichten, vanwege verregaande onbekwaamheid, is het toch wel Ome Roon, de grote vriend van GeenStijl en Telegraaf (nou ja, daar kan hij dan wel commissaris worden).
De man die van zijn ministerschap en daarvoor van zijn directeurschap van een KNAW-instituut (“hij zit vaker bij de Volkskrant of Buitenhof dan op kantoor”) een lachertje maakte, tevens de man van de Sleepnetwet, wordt als stralend “wetenschapper” binnengehaald bij iets wat Mytomorrows heet, deel van de farmaceutenmafia :

Oud-minister Ronald Plasterk stapt over naar het bedrijfsleven. Hij heeft een baan gevonden bij Mytomorrows, een farmabedrijf dat ernstig zieke patiënten toegang probeert te verschaffen tot nog niet goedgekeurde geneesmiddelen.(…)
Het snel groeiende bedrijf produceert zelf geen geneesmiddelen, maar werkt met een digitale database waarin artsen kunnen zien welke experimentele medicijnen van nut kunnen zijn voor hun patiënten. Kritiek die Mytomorrow vaak krijgt is dat dit ook gevaarlijke therapieën kunnen zijn en dat zieken veel eigen geld moeten meenemen om er gebruik van te kunnen maken.

Bron.