De last van de witte man

Abdulwahid van Bommel, imam, over de kosten van de witte kaukasische man en over een optreden van Pastors bij Knevel en vd Brink;

Zij hadden het estafettestokje nog niet overgenomen of Marco Pastors zat al bij ze aan tafel. Ik wilde net doorzappen toen ik hem met zijn Frans Bauerstemmetje hoorde beweren dat Pim eigenlijk door ‘de islam’ de dood was ingejaagd. Niemand van de aanwezigen – Agnes Kant, Wibi Soerijati, andere keuvelaars of de E.O. gespreksleiders zelf – zette ook maar het kleinste vraagtekentje. (meer)

7 gedachten over “De last van de witte man”

  1. Toch wel weer kenmerkend dat een moslim er ras- en geslachtskenmerken (blanke kaukasische mannen) bij moet halen om een punt proberen te maken.

    Is dat nou typisch moslimgedrag?

  2. Is het typisch Westers om mensen moslims te noemen ipv hun nationaliteit aan te duiden? Voor jouw info, Van Bommel is een blanke die lang geleden tot de islam is bekeerd -dus er is zeker sprake van enige ironie.

  3. Nationaliteit aanduiden? Je weet toch dat het noemen van etniciteit zwaar discriminerend is.

  4. Etniciteit en nationaliteit zijn twee aparte begrippen; maar dat hoef ik je niet uit te leggen?

  5. Nee hoor. Wel zijn we er zo in een paar reacties uit dat de uitspraken van Wilders niets met etniciteit (Marokkaans=nationaliteit) of racisme (witte van Bommel=moslim) te maken hebben.
    Wel geconstateerd dat de blanke Nederlandse moslim van Bommel een racist is, ironisch of niet.

Reacties zijn gesloten.