Politie identificeert meeste verdachten blokkade A7

De politie heeft 28 van de 35 verdachten van de blokkade van de A7 voorafgaand aan de Sinterklaasintocht in Dokkum geïdentificeerd. Allen zijn het Friezen.

Zwarte Piet is racisme

De betreffende personen worden verdacht van het versperren van de openbare weg, het veroorzaken van gevaar op de weg en het verhinderen van een betoging. Indien ze schuldig worden bevonden kunnen de verdachten theoretisch tot een gevangenisstraf veroordeeld worden, naar dat zal niet gebeuren. Het OM doet dergelijke zaken meestal af met een boete.

De extreemrechtse activisten verdachten blokkeerden op 18 november onder het motto de A7 tussen Joure en Heerenveen om te voorkomen dat bussen met  anti-Zwarte Piet-demonstranten Dokkum zouden bereiken, waar dat jaar de intocht van Sinterklaas plaats zou vinden.

Overigens ging de politie op 18 november opvallend vriendschappelijk met de fascisten om. Het gezellige onderlinge gekeuvel vormde een merkwaardig contrast met de wijze waarop de politie met anti-Zwarte Piet-demonstranten omgaat (denk handboeien, knuppels en verwurgingen).

Bron: Nu.nl