Ulu-moskee doet aangifte tegen PVV-lijsttrekker Henk van Deún

De Ulu-moskee heeft  aangifte gedaan tegen de Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deún. Van Deún riep enige tijd geleden op de moskee in de fik te steken. Daar ontstond uiteraard enige opschudding over, waarop Van Deún zijn woordig haastig introk en met een vroom gezicht verklaarde tégen het gebruik van geweld te zijn.

Van Deún werkt als sociaal rechercheur bij de gemeente Nieuwegein, die geen aanleiding zag Van Deún op straat te zetten, of zelfs maar berispend toe te spreken.  Oproepen een moskee in de fik te zetten zijn in Nieuwegein dik ok, zolang het tenminste je functioneren als ambtenaar niet in de weg zit.

De Ulu-moskee laat het er -goddank – dus niet bij zitten en heeft vanmiddag aangifte gedaan wegens ‘aanzetten tot haat, discriminatie of geweld’.

“Van Deún heeft door zijn krachtige retoriek aangezet tot haat, discriminatie en geweld. Het moet voor hem duidelijk zijn geweest dat hij met zijn woorden mensen zou kunnen aansporen tot haat of geweld”, zegt Anis Boumanjal, de advocaat van de moskee.

Bron: AD

 

 

1 gedachte over “Ulu-moskee doet aangifte tegen PVV-lijsttrekker Henk van Deún”

  1. Pingback: Kandidaat-raadslid PVV Utrecht stapt op | Krapuul

Reacties zijn gesloten.