Syrische Koerden zweren wraak na verminking lichaam Koerdische strijdster

De Koerdische militie YPG heeft wraak gezworen nadat op internet beelden waren verschenen van het verminkte lichaam van een Koerdische strijdster. De vrouw kwam om het leven tijdens gevechten in Afrin tussen de YPG en aan Turkije gelieerde milities die onderdeel uitmaken van de Free Syrian Army (FSA).

De vrouw is inmiddels geïdentificeerd als Barin Kobani. Barin was een veteraan, die nog meevocht tijdens de strijd om Kobane. Op een video is een groep mannen te zien die rond haar zwaar verminkte lichaam staat. De beelden zijn afschuwelijk, vandaar bij ons geen link.

Het Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) zegt de video ontvangen te hebben van een Syrische rebel die in Afrin aan de zijde van de Turken vecht. Volgens de strijder vond zijn eenheid het lichaam afgelopen dinsdag in het dorpje Kurna, bij de grens met Turkije.

De FSA is inmiddels een officieel onderzoek begonnen. De generale staf van de FSA zegt niet te zullen aarzelen de schuldigen zwaar te straffen, mochten de beschuldigingen juist blijken te zijn. Het is onduidelijk tot welke groep(en) de daders behoren.


Bron: Middle East Eye