Britse nazi veroordeeld wegens plannen terroristische aanslag

Een Britse nazi die van plan was homoseksuele mensen met een kapmes af te maken, is schuldig bevonden aan het plannen van een terroristische aanslag. De strafhoogte wordt later bepaald.

De 20-jarige Ethan Stables had een bijl en een kapmes aangeschaft waarmee hij tijdens een gay pride evenement in Barrow, Cumbria een aanslag wilde plegen. Ethan is echter niet het helderste licht aan het firmament, wat hij bewees door zijn actie aan te kondigen op Facebook. Iemand anders uit het extreemrechtse milieu tipte de politie. Die arresteerde Ethan vlak voor het evenement plaats zou vinden.

Van ‘zoekopdrachten verwijderen’ had Ethan Stables blijkbaar nog nooit gehoord: de politie trof op zijn computer opmerkelijke zoekopdrachten aan als “I want to go on a killing spree”, “how to make chemical poison” en “what is prison life for a murderer”.

Stables claimt dat hij alleen maar wat fantaseerde. Volgens zijn moeder radicaliseerde hij tijdens een bezoek aan Duitsland, waar hij bij zijn verblijf in jeugdherbergen “gehersenspoeld” zou zijn door extreemrechtse fanatici.

Bron: BBC