Nummer 3 FvD stapt uit de partij

Susan Teunissen, de nummer 3 op de landelijke kandidatenlijst van het Forum voor Democratie, is uit de partij gestapt. Ze kan zich niet langer vinden in de koers van de partij. Ook vindt Teunissen het optreden van het partijbestuur “verre van democratisch”.


Afgelopen maandag brak de pleuris uit binnen de FvD toen het bestuur Robert de Haze Winkelman en zijn echtgenote Betty Jo Wevers uit de partij zette. Beiden hadden forse kritiek op het gebrek aan democratie binnen de partij. Kritiek op De Leider wordt binnen fascistische partijen traditioneel niet erg op prijs gesteld en de twee dissidenten werden dan ook zonder veel omhaal uit de partij geflikkerd.

Na het royement van De Haze Winkelman en Wevers stapelde de kritiek zich op. Dinsdag deed ook geldschieter Kees Eldering zijn beklag. Hij vertelde al in december uit de partij gestapt te zijn. Hij verwijt het bestuur intern een regelrecht schrikbewind te voeren. Met name penningmeester Henk Otten is bij Eldering de gebeten hond: “Mensen die een andere mening hebben, worden door hem uitgescholden, en hij probeert de partij alleen te runnen”.

De afgelopen dagen volgde er meer kritiek op het autoritaire optreden van Baudet en Otten. Eergisteren liet Roel Mooijekind, de nummer 22 van de kandidatenlijst, ook al weten het gebrek aan interne democratie spuugzat te zijn: “Als je als partij meer democratie predikt, is het wel een heel slechte zaak dat leden niets te zeggen hebben. Het partijbestuur wil totale controle, het is de ver-PVV-isering van de partij. Ze bouwen zelf een partijkartel. De leden zijn niet meer dan donateurs van de Facebookpagina van de heer Baudet”.

Ook binnen het conservatieve milieu komt Baudet steeds meer onder vuur te liggen. Vandaag verwijt Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe de FvD “rassenwaan”. Foute boel, volgens Marbe.


Deze virtuele moordaanslag op Baudet kwam Marbe – o ironie – meteen op een Pimwin te staan: