Sylvana Simons weigert in discussie te gaan met Annabel Nanninga

Ze bestaan dus tóch, politici die begrijpen dat een dialoog met een racist er uitsluitend toe leidt dat  diens standpunten gelegitimeerd worden. Sylvana Simons, de lijsttrekker van Bij1, wil de komende tijd niet in discussie met Annabel Nanninga, de lijsttrekker van het Forum voor Democratie (FvD). 

Racisme is geen mening, maar een misdrijf’, aldus Simons. ‘Het is heel simpel: Forum voor Democratie houdt er ideeën op na die indruisen tegen de mensenrechten. Als daar dan ook nog eens racisme bijkomt, maakt dat het voeren van een debat heel lastig.’ Alleen in enkele grote debatten waarbij alle partijen zijn vertegenwoordigd, maakt Simons een uitzondering. ‘Maar volgens mij is het toch niet mogelijk om mensen die trots zijn op racisme te bekeren.’

Voor enkele grote debatten waarbij alle partijen vertegenwoordigd zijn maakt Simons een uitzondering. De geplande confrontatie komende zondag met de nummer 2 van de FvD, Yernazi Ramautarsing, gaat  niet door omdat Yernazi zich heeft afgemeld.

Amsterdammers hebben mazzel: ze kunnen kiezen uit 2 partijen die een principieel antifascistische houding aannemen. Naast Bij1 onderscheidt ook de Piratenpartij zich in gunstige zin van de rest van de braaflinkse kliek. Lijsttrekker Jelle de Graaf betoogt vandaag in het Parool dat er voor racisten geen plaats dient te zijn in de gemeenteraad.  Hulde! Een beetje jaloers zijn we eerlijk gezegd wél. In het Hoge Noorden moeten we ons behelpen  met GroenLinks, nou niet meteen een partij waar je een oorlog mee wint.