PVV maakt misbruik van kerk voor propaganda

Als je niets beters te bieden hebt dan vreemdelingenhaat en angst voor De Ander, dan wordt je kreet dus: “Twenterand blijft van ons”.
Alsof het fijn is zo’n naam te hebben als gemeente van bijeengeveegde dorpen. Alsof De Islam op het punt staat Twenterand, meer bepaald een dorp met de veelzeggende naam Vroomshoop, over te nemen.
Dan zet je als PVV op je verkiezingsfolder een foto van de Hervormde Kerk, want hervormd zijn, dat “is van ons”.
Maar aangezien PVV-sympathisanten zelden actieve kerkleden zijn wordt deze beelddiefstal niet gewaardeerd door mensen die wel bij de kerk betrokken zijn.

“Wij zijn een partij die opkomt voor de Nederlandse identiteit. We hebben nagedacht wat we op de voorpagina wilden zetten. Eerst dachten we aan een molen, maar we hebben uiteindelijk gekozen voor deze kerk. Het is een mooi plaatje en een mooi voorbeeld van de Nederlandse identiteit. Verder zit daar geen enkele betekenis achter”, zegt Veltmeijer [lijsttrekker PVV Twenterand].

Een echt gemeentelid, Bertus Wessels, CDA-raadslid, zegt hierover dat de kerk niet nationaal is maar internationaal en dat het misbruik is om dit beeld te gebruiken door een partij die mensen uitsluit.

RTV Oost.