Klompentaliban van de SGP wil Minister Kaag kwijt

Gerrit Hendrik Kersten Illustratie: Wikipedia

De doodenge christenfundamentalisten van de SGP willen dat Sigrid Kaag zo kort mogelijk Minister van Buitenlandse Zaken blijft. Kaag vervangt tijdelijk de eerder deze week opgestapte Halbe Zijlstra. Het vinden van een opvolger voor Zijlstra kan een paar weken duren. 

Volgens SGP-senator Van Dijk moet er op BuZa  zo snel mogelijk iemand komen die pro-Israël is. Kaag ligt slecht bij reactionaire engnekken als Van Dijk omdat ze getrouwd is met Anis al-Qaq, een voormalige Palestijnse ambassadeur en Fatah-politicus die in de jaren ’90 samenwerkte met Yasser Arafat. Daarnaast werkte ze- o gruwel – van 1998 tot 2004 als programmamanager bij het externe relatie-bureau van het VN-agentschap voor humanitaire hulp en ontwikkeling (UN Relief and Works Agency) dat o.a. werkzaam is in de bezette Palestijnse gebieden.

Kaag werd om bovenstaande redenen al bij haar aantreden gehekeld door rioolrechts, dat weliswaar traditioneel weinig liefde koestert voor joodse mensen, maar Israël ziet als een nuttig bolwerk tegen de Arabische horden.

De volstrekt kritiekloze houding van de SGP richting Israël is gezien de geschiedenis van de partij tamelijk opmerkelijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zag de SGP de nazi’s als een instrument van God en de Duitse invasie als een straf voor de goddeloze Nederlandse natie. De jodenvervolging was volgens partijleider Kersten niet meer dan een linkse hoax “overdreven leugens en verzonnen verhalen”. Toen de jodenvervolging door de nazi’s echt niet meer ontkend kon worden, beweerde Kersten dat de Joden de vervolging over zichzelf hadden afgeroepen door Jezus te kruisigen. Na de Kristallnacht pleitte Kersten er voor de grenzen te sluiten voor Joodse vluchtelingen.

Bron: Reformatorisch Dagblad