ChristenUnie wil grondwetswijzing tegen sharia

Ergens doet het denken aan die mop over leeuwenpoeder: de man die uit het treinraampje telkens snufjes wit spul werpt en aan een toekijkend jongetje uitlegt dat dat tegen de leeuwen is. “Maar er zijn hier toch geen leeuwen?” “Zie je wel, het werkt!”

De ChristenUnie heeft haar eigen leeuwenpoeder ontdekt en wil nu een grondwetswijziging om te voorkomen dat in Nederland ooit de sharia kan worden ingevoerd. Never mind dat zelfs in 2070 hooguit 4% überhaupt een sharia zou willen, never mind dat volgens onze wet een shariarechter hooguit een bemiddelaar met wederzijds goedvinden kan zijn EN daarbij nog steeds binnen de grenzen van de NL wet moet blijven, never mind dat daardoor andere bemiddelaars óók hun taken zullen moeten neerleggen (want discrimineren mag niet in Nederland), nee, laten we het voor alle zekerheid toch maar in de grondwet zetten.

Sorry, CU, gaat niet gebeuren.

8 gedachten over “ChristenUnie wil grondwetswijzing tegen sharia”

 1. lieke Schreef:

  SGP raakt ook de weg kwijt
  Menno de Bruyne overweegt lid te worden van het republikeins genootschap
  http://twitter.com/#!/jRRT/status/39086734151135232

  En het plaatje dat zo revolutie waardig is : http://www.anp-photo.com/search.pp?page=4&ShowPicture=4070106&pos=27 en daar staat Beatrix samen met Claus ( hoe lang is die man al niet dood ) tussen de HINDOES !!! stipjes en al … Maar een SGPr kent het verschil tussen geloven en hun tekens niet .. ze haatte al “hoofddoekjes”toen er alleen nonnen mee liepen …

 2. En de strijd der religies gaat voort… 🙁 .
  Niks meer en niks minder dan symboolpolitiek. Wanneer gaat Nederland die meerderheid halen die de Sharia in wil voeren? Mee huilen met de wolven…….

 3. We hebben Vrijheid van Godsdienst. Dat is garantie genoeg tegen een theocratie samen met artikel 1, tenzij de CU die wil afschaffen..

  Specifieke wetsartikelen die haatmisdaden zwaarder straffen zouden per definitie ook Godsdienstig geweld dekken. We hebben ook als misdaden met terroristische oogmerk dus een grondwetswijziging voorstellen is volslagen onzinnig.

  Er is in Nederland geen grote politieke beweging actief die de Sharia nastreeft. Het enige waar Moslims om vragen zijn dingen die Christelijke groepen al lang hebben: eigen scholen en eigen financiële constructies. Ja, Christelijke fundamentalisten mogen sparen in plaats van verzekeringspremies te betalen. Dan zie ik het probleem niet wat betreft het toestaan van een Halal financieringsconstructie.

 4. Er mag wel wat harder op gehamerd worden dat de Christen Unie gewoon alle religies wil discrimineren die niet Christelijk of Joods zijn.

  Als Asatru aanhangers in Nederland een Althing zouden willen opzetten dan denk ik ook niet dat de Christen Unie hier voor zou zijn. Als Asatru aanhangers ongeveer even talrijk en zichtbaar waren als Moslims tenminste.

Reacties zijn gesloten.