Herdenking Februaristaking

André van Duin gaat bij de herdenking enkele gedichten voordragen. Van Duin is Nederlands bekendste komiek en schitterde onlangs nog als acteur in de tv-serie ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’.

De herdenking begint om 16.45 uur; het defilé langs de Dokwerker om 17.00 uur. Liesbeth van der Horst, directeur van het Verzetsmuseum Amsterdam, houdt de toespraak. Verder is er een optreden van Joy Wielkens en Vlado Spisiak. Het openingswoord is van de nieuwe voorzitters van het comité: Jaïr Stranders en Thijs Middeldorp.

Op het plein staat een tent met zitplaatsen voor moeilijk lopende mensen. Voor genodigden is er een apart vak. Ook is een doventolk aanwezig.

Bloemstukken en tentoonstelling

Omdat de herdenking op zondag is kunnen bloemstukken op zaterdag 24 februari tussen 9.00 en 12.00 uur worden afgeleverd in de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein. Daar kunnen ze zondags vanaf 15.30 uur worden opgehaald. Op de zondag kunnen bloemstukken worden afgeleverd op het Jonas Daniël Meijerplein.

In de kerk zijn zondag foto’s te zien van de razzia’s op de Joden op 22 en 23 februari die de directe aanleiding vormden voor de Februaristaking. De kerk is op zondag vanaf 13.30 geopend.

– Overgenomen van Februaristaking.nl