6 gedachten over “Koningin door PVV gecensureerd”

 1. Ja, hoor eens, zo wanhopig zijn we nu ook weer niet, dat we Bea nodig hebben, om onze oppositie tegen het bruine kabinet onder woorden te brengen. Zolang de monarchie nog niet is afgeschaft, of op z’n minst tot haar symboolfunctie is gereduceerd, is het onvermijdelijk, dat een willekeurige Oranje (denk aan Prins Pils, die er aan komt) niet zo maar eigen opvattingen mag verkondigen in officiële toespraken.
  Oppassen voor die plotselinge “Nieuwe Liefde” van Links voor de vrije meningsuiting van Oranje! 😯

 2. De koningin staat onder ministeriële verantwoordelijkheid, dus ze heeft geen vrijheid van meningsuiting. Op zich is dit gewoon logisch, om met “een beetje domme” uitspraken de regering niet in opspraak te brengen, maar een neveneffect is dat ook zinnige opmerkingen gecensureerd kunnen worden door de regering als het hen niet bevalt.
  Als ze zich hoer niet aan wil onderwerpen, moet ze ontslag nemen of een andere manier vinden die uitspraken wel te doen en gewoon ongehoorzaam te zijn, en dan wel zien waar het schip strandt.
  Een goede vriend voor haar karretje spannen en dit op een wat achterbakse manier naar buiten brengen vind ik juist ongepast.

 3. Een goede vriend voor haar karretje spannen en dit op een wat achterbakse manier naar buiten brengen vind ik juist ongepast.

  Nou ja, je moet tegenwoordig een beetje inventief zijn. Blijkbaar is Majesteit niet zo achterlijk en heeft ze op deze manier toch die ministeriële verantwoordelijkheid waar zij onder valt weten te omzeilen. Ik vind het juist goed dat zulke dingen naar buiten komen.Er is censuur gepleegd zodat een partij die formeel in de oppositie zit zich niet geschoffeerd zou voelen. Dat zegt al heel veel over de machtspositie van die partij, in het huidige gedooggedrocht.

 4. Mijn antwoord op de enquête van @wimdebie: “Raad eens wat ze zou hebben willen zeggen?”, luidt:
  “De leugen reGeert” 🙂

 5. @Sjef

  Ik vind het ook goed dat zoiets naar buiten komt, maar dan moet ze het zelf doen. Dat heet verantwoordelijkheid nemen. Maar misschien bewaart ze dat voor het moment waarin haar een wet ter tekening wordt voorgelegd waar ze het niet mee eens is.

  En of er sprake is van censuur durf ik te betwijfelen, want de koningin heeft nou eenmaal geen vrijheid van meningsuiting. Er zijn een hele hoop bedrijven die hun werknemers verbieden om in het openbaar over het bedrijf te praten of bedrijfsgevoelige informatie naar buiten te brengen. Is dit censuur? De koningin is bekend met de beperking op het uiten van haar persoonlijke mening en als ze daar niet aan mee wil doen dan neemt ze gewoon ontslag en dan kan ze alles en iedereen vrijelijk te woord staan.

  Ik vind het hele koningshuis ook maar raar systeem, maar zo is het nou eenmaal.

Reacties zijn gesloten.