‘Trump wist van betaling Stormy Daniels’

Als u het allemaal niet meer bij kunt houden waar het de leugens van Trump betreft, troost u dan want niet alleen iemand als ik – die dat nieuws toch tamelijk nauwgezet volgt – heeft daar ook moeite mee, maar zelfs Trump en zijn trawanten zelf.

De paniek heeft toegeslagen in het Witte Huis na Rudi Giuliani’s optreden bij Fox News, waar hij ineens met de mededeling kwam dat Trump wel degelijk wist van de betaling aan Stormy Daniels (DIE EIGENLIJK STEPHANIE CLIFFORD HEET). Hij haastte zich nog te zeggen dat Trump zijn advocaat gewoon een soort permanente carte blanche had gegeven om dit soort zaken doorlopend af te handelen, dus wie er nu precies wanneer betaald werd kon Trump ook niet weten.

De dag na dat interview liet Trump trouwens weten dat Giuliani zich nog even in moest werken en de feiten nog precies op een rijtje moest krijgen. We hebben het hier over een ex-Openbare Aanklager en de ex-burgemeester van New York, die blijkbaar zijn feiten niet op een rij heeft. Ik vermoed dat Giuliani inmiddels wel meer niet op een rij heeft.

Trump liet ook nog dit weten:

Trump insisted “we’re not changing any stories” and urged reporters to go back to his statements early last month, when he flatly denied knowing about the payment and claimed he had no knowledge of the source of the money. (The Hill)

Dus of we alsjeblieft nu toch weer allemaal met terugwerkende kracht willen aannemen dat hij alsnog helemaal niets wist van de betalingen en waar die vandaan kwamen.

Echter, inmiddels is ook de versie waarin hij wèl wist van een soort permanente afbetalingsstroom aan pornosterren met wie hij seks gehad heeft, maar niet precies aan wie en waarom, aan het wankelen. Drie mensen die wisten van die regeling hebben de New York Times namelijk laten weten dat Trump al maanden vóórdat hij ontkende ook maar iets te weten van een betaling, wel degelijk specifieke kennis had van de betaling aan Stormy Daniels :

It was not immediately clear when Mr. Trump learned of the payment, which Mr. Cohen made in October 2016, at a time when news media outlets were poised to pay her for her story about an alleged affair with Mr. Trump in 2006. But three people close to the matter said that Mr. Trump knew that Mr. Cohen had succeeded in keeping the allegations from becoming public at the time the president denied it. (New York Times)

En dan moet de FBI nog beginnen aan het doorspitten van de gegevens van Trumps advocaat Michael Cohen.