Britse fascisten gaan elkaar te lijf

Binnen het Britse fascistische smaldeel is de pleuris uitgebroken. De Football Lads Alliance (True FLA) heeft alle banden met Tommy Robinson (ex-EDL) verbroken en op sociale media maakt men elkaar uit voor rotte vis.

De problemen ontstonden nadat een extreemrechts feestje, afgelopen zondag in Londen, gierend uit de klauw liep. Op de bijeenkomst in Londen kwamen zo’n 2000 tot 3000 fascisten af (de schattingen lopen uiteen) om te luisteren naar toespraken van o.a. Robinson en Milo Yiannopoulos. Officieel stond de dag in het teken van de vrijheid van meningsuiting, die – zoals alle lezers van TPO en DDS weten – ernstig bedreigd wordt door linkse activisten en moslims.

Alles ging goed, totdat Robinson’s rechterhand Lucy Brown, die het evenement georganiseerd had, aankondigde dat Ali Dawah de volgende spreker zou zijn. Dawah is een controversiële islamitische prediker, wiens Youtube-kanaal een hoge kijkdichtheid heeft. Brown dacht met de uitnodiging aan Dawah een handige zet gedaan te hebben, maar dat pakte even anders uit. Een aantal aanwezigen bleek bij nader inzien toch niet zoveel op te hebben met de VVMU en belaagde Dawah bij diens aankomst in Downing Street (zie video).

Uiteraard kopte Dawah deze voorzet voor open doel gretig in door op sociale media eens even uitgebreid de martelaar uit te hangen, met als gevolg dat iedereen het uitsluitend nog over het incident had, en niemand meer over het feest. Waarop dus de pleuris uitbrak:

Kop van Jut waren Robinson en Brown, die er nu serieus van verdacht worden communisten te zijn en in het geheim voor Antifa te werken (“that camp pedo” is Milo Yiannopoulos):

Media preview
Media preview

Media preview