Behoud de Amsterdamse Elektrische Museumtramlijn

Schrijver dezes heeft een middag doorgebracht met roest bikken aan de beplating van mw 454. Hij trok even aan het koord van het fluitsignaal en een van de vaste vrijwilligers zei geschrokken: “Niet doen! Ze houden hier niet van tramseksuelen”. Prachtige erenaam. Het was in de remise Havenstraat, die zich aan de Karperweg bevindt.
Ik ben maar niet meer teruggekomen.

Ach ja, het neoliberale stadsbestuur van Amsterdam weet de opgeheven Centrale Werkplaats van de tram om te toveren tot een toeristenval geheten Foodhallen dus dat er “woningen moeten komen” in plaats van de opslag aan de Karperweg van de museumtramlijn verrast niet. Tenslotte moet het Stadionplein Johan Cruijffplein gaan heten, want die naam kennen de toeristen.
Met de moed der wanhoop:

AJvdK achter het stuur van mw 330, Karperweg, Amsterdam

Al vele jaren houdt een groep vrijwilligers de oude trams in ere. Op het traject, Haarlemmermeerstation-Bovenkerk wordt met name in de zomermaanden gereden. Door woningbouw dreigen ze nu hun plek in Amsterdam kwijt te raken. Wij willen de trams behouden.

Ben je ook voor het behoud van een stukje nostalgie teken dan onze petitie zodat de gemeenteraad van Amsterdam ziet, dat mensen de museumtramlijn willen behouden, En spreek uw waardering uit voor de vrijwilligers.

Wij

De mensen van de stad die de de Electrische Museumtramlijn Amsterdam een warm hart toedragen

 

constateren

  • dat het lijkt of alleen geld telt in Amsterdam.
  • De trams moeten behouden blijven, het liefst waar ze nu staan, desnoods op een alternatieve plek.
  • Maar geen vernietiging van onze historie.

 

en verzoeken

de museumtramlijn en de trams moeten behouden blijven.

– Teken terwille van ons tramseksuelen