Massamoordenaar Las Vegas was extreemrechtse complotdenker

Welkom in het land van de rechtse complotgekken. Foto: RationalWiki

Stephen Paddock, de man die in oktober 2017 vanuit het raam van zijn hotel in Las Vegas 58 mensen doodschoot, blijkt een extreemrechtse complotdenker te zijn geweest. Dat blijkt uit documenten die vorige week zijn vrijgegeven door de politie van Las Vegas.

Uit de vrijgegeven documenten wordt niet duidelijk wat Paddock tot zijn daad dreef, maar wél blijkt dat Paddock er – op zijn minst – merkwaardige denkbeelden op na hield. Zo was hij er o.a. van overtuigd dat FEMA, het federale bureau voor rampenbestrijding, bezig is met het opzetten van concentratiekampen voor ‘dissidente’ burgers. De evacuatie van mensen uit het rampgebied na Hurricane Katrina had volgens Paddock ook niks te maken met hulpverlening, maar diende als generale repetitie voor de federale overheid ‘om bij mensen de deuren in te trappen en hun wapens in beslag te nemen’.

De ‘FEMA concentratiekamp-theorie’ is buitengewoon populair in rechtse complotkringen en wordt ijverig gepropageerd door oppergek (en Trumpfan) Alex Jones.  FEMA vormt volgens Jones een schaduwregering, die de marionettenregering in Washington op bevel van de New World Order uit de macht zal zetten, een dictatuur in zal voeren, alle wapens in beslag zal nemen en alle dappere patriotten in kampen op zal sluiten.

De ironie wil overigens dat Jones onmiddellijk ná de slachting in Las Vegas met droge ogen beweerde dat Paddock lid was van het mythische ‘Antifa’. Nu Paddock een geestverwant van Jones blijkt te zijn geweest, zullen we Jones vermoedelijk weinig meer over hem horen.

Bron: de Guardian