Laat de Rode Hoed weten dat Schorem voor Demagogie niet gewenst is

Zaalafdrijving – in de jaren dertig beproefde methode om fascisten dwars te zitten. Ook tegen de Centrumpartij/-Democraten is het middel nog ingezet. Een oproep over de Rode Hoed, vrijdagavond 25 mei aanstaande.

Aankomende vrijdag, 25 mei, hoopt cultureel debatcentrum De Rode Hoed om 19.30 haar deuren te openen voor de eerste officiële lezing die georganiseerd wordt door het Renaissance Instituut.

Het Renaissance Instituut is het recent opgerichte ‘Wetenschappelijk Bureau’ van Forum voor Democratie. Onder deze noemer wil FvD niet alleen zomer- en winterscholen, conferenties en lezingen organiseren, maar ook jonge onderzoekers, documentairemakers en journalisten subsidiëren. Fascisten proberen – zo staat te lezen in de geschiedenisboeken – ‘hun doel te bereiken door middel van indoctrinatie via pers, radio, film, onderwijs en jeugdorganisatie; intimidatie en terreur; geheime politie; concentratiekampen; knokploegen en partijdige rechtspraak.’ Gezien het gedachtegoed van FvD is het gerechtvaardigd om door deze lens naar hun Renaissance Instituut kijken.

Forum voor Democratie brengt jongeren namelijk gericht bij elkaar op fancy locaties en leert hen vervolgens onder het genot van een drankje dat witte mensen en culturen superieur zijn, dat Nederland ontdaan moet worden van ‘kwaadwillende, agressieve elementen’ en dat vrouwen als hoeksteen van het gezin achter het aanrecht horen. Dit alles in een sausje van ‘beschaving’ en ‘wetenschap.’ We moeten niet lijdzaam afwachten om te zien hoe dit zich verder zal ontwikkelen. Fascisme moet je smoren voordat het de kans heeft tot volle bloei te komen. Onder andere door het zo ontoegankelijk mogelijk te maken.

Het is dan ook niet goed te praten dat de Rode Hoed ervoor kiest willens en wetens, ondanks vele bezorgde e-mails en telefoontjes, haar ruimte te verhuren aan de fascisten van Forum voor Democratie. Iedereen die ervoor kiest deze groep een podium te geven – of dit nu uit ideologische, onverschillige of commerciële overweging is – draagt bij aan de verspreiding en normalisering van fascisme en maakt zo van zichzelf een doelwit.

Mocht de Rode Hoed vastbesloten blijven dit evenement te laten doorgaan dan zien wij ons genoodzaakt om met een gepaste reactie te komen en de lezing te verstoren. Jij ook? Sluit je dan spontaan aan bij de noisedemo of een van de andere tegenacties die vrijdagavond aan de Keizersgracht 102 gaan plaatsvinden, of ga ook over tot autonome actie! FCK FVD.

Verzamelen 19.30u, Keizersgracht 100-104.

Ook een makkelijke manier om ze te laten weten dat dit geen goed idee is, is door ze een mailtje te sturen naar info@derodehoed.nl en receptie@derodehoed.nl

Bron: Indymedia