Neo-nazi band treedt zondag op in Amstelveen

Marduk in 2010

De Poolse neo-nazi band Infernal War treedt zondag as op in Amstelveen, als voorprogramma van het ook al niet bijzonder frisse Zweedse black metal gezelschap Marduk.

Infernal War ging vroeger door het leven als Infernal SS (what’s in a name), de gitarist tooit zich op het podium met de naam “Zyklon” (hint, hint) en de zanger staat bekend als “Herr Warcrimer”. De band maakte in 2001 haar debuut op de compilatie The Day Of The Rope vol.1 voor het beruchte Poolse label Strong Survive Records, dat zich onledig houdt met het bieden van een podium aan verfrissende rechtse bandjes als Preserve White Aryans, Wotanorden, White Devils en Death’s Head. Ook songtitels als “Jewhammer” en “Czarne Legiony SS” (Zwarte legioenen van de SS) laten weinig aan de verbeelding over.

Hoofdprogramma Marduk is ook allesbehalve onomstreden, wat weinig verbazing wekt wanneer je songs als “The Blonde Beast” en “The Hangman of Prague” (een verwijzing naar Reinhard Heydrich, het hoofd van de SD en de voornaamste architect van de Holocaust) op de plaat zet, je de band runt via een bedrijf dat je “Wolfsschanze” noemt en twee van je leden zaken doen met de neo-nazi’s van de Nordische Verzets Beweging.

Hopelijk komt men bij het P60-poppodium snel tot bezinning. Dit is geen onnozel en kinderachtig geflirt met foute symbolen, zoals dat – helaas – maar al te vaak voorkomt in black metal kringen, maar openlijk nazisme. Niemand zou nazi’s een podium moeten bieden, ook niet wanneer ze zich vermommen als rockmuzikanten.


Bron: Hope not Hate (met dank aan Job Polak).