Ruiten ingegooid en deuren beklad van theater De Rode Hoed, Amsterdam

Zaalafdrijving – gaat dat zo in zijn werk? Een actie als deze laadt de verdenking op zich dat monsieur Baudet, die niet de stommeling is die zijn achternaam suggereert dat hij is, dit zelf georganiseerd heeft. Net als de RAFF, weet u nog? Enfin, de Rode Hoed toont zich liberaal, de naam is die van het gebouw dat een gevelsteen heeft met een rode hoed als afbeelding, en heeft geen politieke connotatie. Fascisme dient met open vizier bestreden te worden.

De ramen van debatcentrum De Rode Hoed aan de Keizersgracht zijn afgelopen nacht ingegooid. Vanavond is er een lezing van de politieke partij Forum voor Democratie.

Ook zijn de deuren beklad met de teksten ‘Fuck FVD’ en ‘Geen fascisme’. Forum voor Democratie organiseert vanavond een lezing in De Rode Hoed. Deze eerste ‘Renaissancelezing’ gaat over de brexit.

De politie doet momenteel onderzoek naar de vernielingen. Een woordvoerder van De Rode Hoed laat weten dat er alleen materiële schade is omdat er niemand in het pand was. Ze vindt de vernielingen erg vervelend. ‘Niet alleen de schade, maar wij willen het gesprek faciliteren zodat erover gesproken kan worden. Het gesprek wil je tussen mensen laten plaatsvinden, niet door vandalisme en vernielingen.’

AT5.