13 gedachten over “Henk Kamp wil sociale zekerheid mollen met behulp van links”

 1. Dhr. Kamp wil de sociale zekerheid slopen met als argument de vergrijzing. Als voorbeeld van onhoudbare verzekering noemt hij de WW. Echter de WW is een omslagstelsel. De kosten hiervan worden door de werkenden opgehoest. Na je 65e kan je niet meer werkeloos worden. Bij een krimpende beroepsbevolking en eenzelfde percentage werkeloosheid blijven de ww-kosten per werknemer gelijk! Hoezo probleem?

  Volgens Kamp moet de markt haar werking hebben. Als de markt haar werking moet doen dan wordt een havist geen minister van Sociale Zaken en een historicus minister van Economische Zaken. Het is zoals het spreekwoord zegt: Als een hamer je enige gereedschap is, dan ziet ieder probleem eruit als een spijker.

 2. Umm. Ik hoop eigenlijk dat zij vanwege Kunduz het omgekeerde doen en Kamp de bietenbrug opsturen.

 3. waneer word de hard werkend mens beloont ik zie alleen maar dat de mensen die een uitkering het meest worden geholpen werken doen ze niet omdat de meesten geen zin hebben ik vind dat de sociale dienst er meer mee moeten doen als ze een baan worden aangeboden moeten ze die gewoon nemen zo niet stopen die uitkering schoonmaakwerk is er genoeg ik heb altijd gewerkt of het nou schoonmaakwerk iets anders makten mij niet uit maar nu is met de jongeren ik krijg toch wel een uitkering en op frauden letten lijkt mijn een goed plan

 4. Ja, joh, echt waar joh, die jongeren krijgen het geld zo in de schoot geworpen, joh. Met koffers tegelijk, echt waar, als ik morgen naar de gemeente ga krijg ik zo geld, hele enveloppen vol net zo makkelijk.
  Als ik me kop een beetje hard tegen de muur stoot kan ik zo een pgb aanvragen van 2000 euro per maand joh, echt joh, geen haan die d’r naar kraait joh……….zucht…….

 5. Het zijn de linkse multiculti-reliesocialisten die de sociale zekerheid omgebracht hebben door van ons land een immigratieland te maken.
  En een immigratieland kan nooit een verzorginsstaat zijn.

  Of je kiest voor een verzorgingsstaat of je kiest voor een immigratieland.

  De linkse partijen hebben voor een immigratieland gekozen en zijn derhalve schuldig aan het ombrengen van de verzorgingsstaat en de sociale zekerheid.

  De geschiedenis zal met het linkse verrraad afrekenen.

 6. @10: “Of je kiest voor een verzorgingsstaat of je kiest voor een immigratieland.”
  Onzin, kijk maar naar Zweden: dat heeft zowel qua sociale zekerheid als immigratie een zeer ruimhartig beleid. Om de verzorgingsstaat overeind te kunnen houden zijn alle extra handen juist welkom (zo redeneren linkse & gematigde Zweden althans).

 7. Sjongejonge, een slachtoffer van de Bosmadoctrine zeg.
  Alles wat niet goed is in de wereld is de schuld van links……..en dat terwijl over het algemeen de CDA/VVD sinds mensenheugenis flink het beleid hier hebben bepaald, beetje nuance kan geen kwaad zeg.

Reacties zijn gesloten.