Nazi-heks ontmaskerd door Huffington Post

De Huffington Post heeft Amy Mek (@AmyMek), één van de meest beruchte nazitrollen op Twitter,  ontmaskerd. Het blijkt te gaan om de 45-jarige Amy Jane Mekelburg uit Fishkill in de staat New York. 

Mekelburg hield zich op Twitter onledig met het spuien van de gebruikelijke racistische bagger, waarvan hieronder een voorbeeld. Het leverde haar ruim 220.000 volgers op.


Uiteraard kwam ook Soros voorbij:

Ook van een racistisch leugentje was mevrouw niet vies:


Mekelburg is van joodse afkomst (wat ze overigens later uit haar bio verwijderde), maar dat verhinderde haar niet bewondering te uiten voor neo-nazi en Holocaustontkenner Jared Wyand. Ook extreemrechtse clubs als de Proud Boys, Generation Identity en de Sons of Odin konden op Mekelburg’s loftuitingen rekenen.

Uiteraard barstte Mekelburg na de onthullingen op de Huff Post in snikken uit, een verschijnsel dat we in Nederland kennen van extreemrechtse haathoaxers rond GeenStijl:


Dat Mekelburg er zélf geen been in zag de namen en adressen van politieke tegenstanders te publiceren, worden we voor het gemak geacht even te vergeten.

Écht leuk werd het pas toen de Trumpgekkies hun solidariteit met Mekelburg gingen uiten:


Los van de gekkies, kwam de steun voor Mekelburg uit de verwachten (alt-right/neonazi)-hoek:

Hoe dan ook mooi werk van de Huff Post. Het toont aan hoe kwetsbaar extreemrechtse sneeuwvlokjes zijn: nagel ze aan de schandpaal en er blijft niks anders over dan een trillend hoopje pudding.