Het gelijk van de neo-fascisten

Column bij FOK:

Je kunt er de klok op gelijk zetten. Op een gegeven moment poneert-ie weer een woord waarvan de oppositie met afgrijzen zal smullen. Een contradictie, ik weet het. Maar toch hoort het helemaal bij de ‘nieuwe’ politiek zoals we die in Nederland thans kennen. De oppositie vindt het helemaal niet erg wanneer hij het woord ‘tuigdorp’ laat vallen. Zij kunnen vervolgens weer vurig het tegendeel bewijzen. En de neo-fascisten vinden het alleen maar prachtig wanneer hij het onderbuik gevoel van diens achterban weer fijntjes weet te vertalen. Het werkt dus voor beide kanten heel goed. Iedereen krijgt het gevoel gelijk te hebben en niets is mooier dan de overtuigde kiezer. (En lees verder bij FOK)

1 gedachte over “Het gelijk van de neo-fascisten”

  1. In het onderhavige stuk wordt gezegd dat anarchie onmogelijk is, omdat carnavalsverenigingen de jaarlijkse anarchie van het carnaval al willen reguleren volgens hun protocollen.
    Ik ben geen zuiderling, maar ik zou zeggen: begin de revolutie met het dumpen van die vereniging of haar bonzen. Nog maar twee weken – aan de slag! Alaaf 😆

Reacties zijn gesloten.