Fritsma (Der Fritzl) lijsttrekker voor PVV Den Haag

fritsmaZojuist herhalio Wilders horen brallen bij Knevel. Knevel die het op zich wel aardig deed maar die natuurlijk ook graag vriendjes met Wilders blijft en dus bepaalde vragen liever niet stelt. Enfin, het grote nieuws is dat Fritsma lijsttrekker Den Haag wordt. Fritsma, op krapuul.nl bekend als Der Fritzl, krijgt dus iets te doen. Dat is jammer want dan raakt Krapuul zijn trouwste bezoeker kwijt.

3 gedachten over “Fritsma (Der Fritzl) lijsttrekker voor PVV Den Haag”

 1. Die Fritsma doet me altijd denken aan de drogist Poerstamper in Pastorale 1943 van Vestdijk.

  En ik ben kennelijk niet de enige:

  ‘Het speelt zich af in een Fries stadje, en Sietse Fritsma is er de enige drogist, een zelfgenoegzaam aangelegde man, die zijn monopoliepositie waakzaam koestert. Niets ontgaat hem, als hij even niets te doen heeft, kijkt hij spiedend de winkelstraat in, waar zich soms een of twee nog wat verlegen hangjongeren ophouden.

  „Daar staan ze weer”, sist hij dan tegen zijn vrouw, die in het donkere deel van de winkel de vakken met pleisters en hoestdranken aanvult.

  Niemand in het stadje houdt van Fritsma, maar hij wordt gevreesd om zijn scherpe mondje en zijn argwanende blik. Hij doet ook altijd alsof hij meer van je afweet dan je zou willen. Wie hem tergt, zal het bezuren. Over wat zich in het stadje afspeelt, laat hij zich niets wijsmaken. Hij weet alles beter omdat hij over veel informatie beschikt die anderen niet krijgen of, dat vooral, niet begrijpen. Als men het waagt hem tegen te spreken, vervalt hij in de toon die hem het liefst is, die van de geringschatting en de hoon.’ Frits Abrahams 26 november NRC

  En dan hoorde ik Wilders ook nog zeggen dat ‘ie ‘Jeltje van Nieuwenhoven van het Politburo van de Pvda (2x) wel rauw zou lusten’.

 2. Waarom is de PVV altijd zo gefocussed op de PvdA? Als lijstrekker zou je wat tegen het volk dat je zo adoreert moeten spreken. Beloftes, met wat je wil doen in de stad op z’n minst. Maar blijkbaar wil de PVV het volk helemaal niet aanspreken. Niet zo gek met zulke holle standpunten. Dan maar herhalen dat PvdA het kwaad is. PvdA heeft heel wat stemmen verloren, maar niet voor niets stijgen partijen als GL, D’66 opeens in de peilingen. Hun tactiek zorgt alleen maar voor versplintering, zowel politiek als maatschappelijk.

 3. Ik denk dat de PvdA gewoon een makkelijk slachtoffer is. Net als moslims. De PvdA maakt het er vaak zelf ook wel een beetje naar natuurlijk, toch krijgen ze ook vaak volkomen onterecht van van alles de schuld.

Reacties zijn gesloten.