Geert Wilders doopt zijn tulp

Geert Wilders krijgt woensdag 23 februari een eigen tulp. Tenminste, er wordt dan een tulp door hem gedoopt, volgens SpitsNieuws. In ieder geval in overeenstemming met de christelijke traditie: hij geeft zichzelf een tulp. “Uit navraag blijkt dat de tulpennaam nog niet officieel is geregisterd bij de Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur.” Maar dat maakt niet uit, want Rutte heeft lekker nog geen bloem en Balkenende krijgt er pas een op 2 maart. De onthulling woensdag vindt plaats in een besloten en beveiligde omgeving.

We zijn natuurlijk ontzettend benieuwd naar de eigenschappen van deze tulp, de vorm, de kleur. Wordt het een blanke of geblondeerde, of heeft die toch een kleurtje? De tulp werd in de late middeleeuwen uit Turkije geïmporteerd. De uitheemse bloem werd een symbool voor nationale identiteit, commercie en toerisme. Zo zie je maar dat oorsprong, betekenis en culturele identiteit heel maakbaar zijn. Het wachten is op de volgende tulpenmanie.

Flora's Malle-wagen van Hendrik Pot (1640) - CC

15 gedachten over “Geert Wilders doopt zijn tulp”

 1. Uit Wiki: ‘Ottomaanse sultans droegen een tulp op hun tulband als symbool. De naam tulp is zo afkomstig van het Perzische woord ‘tulipan’ wat tulband betekent’

  Een tulp is dus een soort van mannelijke hoofddoek.

 2. …..Geert Wilders krijgt vandaag een eigen tulp…..

  Binnenkort verkrijgbaar bij de Nederlands voedselbanken.

 3. De doop van De Geert Wilders-tulp zal pijn doen bij premier Mark Rutte, want hij moet het voorlopig nog even zonder bloem doen die zijn naam draagt.

  McTulp is er klaar voor om op de de bol van Mc Rutte schieten ❗

 4. katja Schreef:

  De doop van De Geert Wilders-tulp zal pijn doen bij premier Mark Rutte, want hij moet het voorlopig nog even zonder bloem doen die zijn naam draagt.
  McTulp is er klaar voor om op de de bol van Mc Rutte schieten

  Ik zie dagelijks Mark Rutte Tulpen : Slap steeltje , koppie naar beneden , en alleen nog maar in de vaas omdat er iemand geniet van de stank van het verrotte water waar hij in staat ..

 5. NIEUWS NIEUWS NIEUWS : bleek een typefout te zijn …
  Het echte bericht : “Geert Wilders SLOOPT ZIJN GULP ”
  Tijdens de cursus “Brievenbus-pissen voor PVV kader ” heeft Geert tijdens het onderdeel “Snelpissen ” zijn Gulp uit zijn pantalon gescheurd ….. ( Het Duo Bosma& Agema wonnen het onderdeel “gemengd synchroon-pissen )

 6. McTulp gaat op een geheime, zwaar beveiligde locatie op de spruitende bol van Mc Rutte schieten.
  Fair play, business as never before, geridderde McTulp doet konde over de vrijheid van tulpenuiting 😀 .

 7. #9

  Zeker interessant, ook in het omgaan met de idee ‘fora” trollen die naar mijn mening niet gevaarlijk zijn, een gevecht met troll op zijn trolls is eerder een omhelzing.
  Fora troll profilatie is ook ra ra wie ben ik dan en wat doe ik zelf op de fora. M.i. een zinvolle vraag die ik mezelf al al te vaak heb gesteld en nog geen antwoord op heb.
  Ik heb de idee dat ik een soort media fora functie als tijds verschijnsel en zingeving mag innemen terwijl ik de echte zingeving naast fora bijleren van anderen die mij op een google tocht als no fora return zenden, onvoldoende begrijp.

 8. Al Bakrastani Schreef:

  NIEUWS NIEUWS NIEUWS : bleek een typefout te zijn …
  Het echte bericht : “Geert Wilders SLOOPT ZIJN GULP ”
  Tijdens de cursus “Brievenbus-pissen voor PVV kader ” heeft Geert tijdens het onderdeel “Snelpissen ” zijn Gulp uit zijn pantalon gescheurd ….. ( Het Duo Bosma& Agema wonnen het onderdeel “gemengd synchroon-pissen )

  Geweldig goed!! Ha-ha-ha!! 😆 😀 😆

  wltr Schreef:

  @Jacqueline
  Hier nog een hint waarom zijn aanhangers zo fanatiek zijn en Wilders zelfs steunen als het onzinnig is: http://nl.wikipedia.org/wiki/Dunning-Kruger-effect

  Bedankt voor de tip! Verklaart al een heleboel.

Reacties zijn gesloten.