Sap of hoe praat je recht wat krom is

Gisteren weer een aanslag in het oh zo veilige Kunduz (zoals het werd aangeprezen om de beslissing er door te krijgen). 20 doden en vele tientallen gewonden.

Dat Sap van GroenLinks toch, tegen beter weten in, vol blijft houden dat de politiemensen met hun Nederlandse achtergrond en hun Nederlandse kennis daar iets uit kunnen richten, nou ik vind het bijna knap. Als het niet zo absurd was, dan zou ik er bewondering voor hebben. Maar ja, het is natuurlijk wel heel zuur om je ongelijk toe te geven zo kort nadat je uit de bocht bent gevlogen. Maar wat ik veel erger vind is dat er mensen aan blootgesteld worden, aan dat gelijk halen, Nederlanders en Afghanen en wie weet welke nationaliteit nog meer. Lekker vanaf het pluche dit soort beslissingen nemen, zoals met elke oorlog, anderen het risico laten lopen, altijd makkelijk. Misschien slapen ze er wat minder om, een paar nachten, maar alla, het leven hervat zich, voor degenen in Den Haag wel. Voor anderen loopt het af in Kunduz, letterlijk of figuurlijk, een levenslang trauma kan iemand ook het leven ontnemen. Maar daar denken ze liever niet aan, alles om in het gevlei te komen bij de coalitie en de grote vriend de VS. 😥

2 gedachten over “Sap of hoe praat je recht wat krom is”

  1. 😯 De Duitsers hebben al lang voordat die groenlinkers instemden ons gewaarschuwd voor Kunduz. Zij zaten daar al langer en hadden veel beter alle risico’s in de gaten. Ook de Duitse pers heeft geschreven over de veranderingen in Kunduz de afgelopen maanden. Maar nee, volhouden dat ze daar goed werk zouden kunnen leveren onder het maken van goede afspraken. Afspraken met de corrupte bende die daar de dienst uitmaakt. Weer Nederlandse met trauma’s of erger. Ik heb een plaat opgezet: MIJNHEER DE PRESIDENT SLAAP ZACHT!!!!!!!!!!!!!

Reacties zijn gesloten.