Antisemitische aanslag in Pittsburgh + Updates

Bij een schietpartij in een synagoge in de Amerikaanse stad Pittsburgh zijn zeker elf mensen om het leven gekomen. Er zijn meerdere gewonden.

De schutter riep “alle Joden moeten dood!” (all Jews must die!) waarna hij het vuur opende op de aanwezigen. Toen de politie arriveerde, opende hij ook het vuur op hen. Volgens de laatste berichten zouden daarbij drie agenten gewond zijn geraakt. De identiteit van de schutter is nog niet bekend, maar het zou gaan om een witte man met een baard.

Uiteraard volgen er updates zodra er meer bekend is.


De identiteit van de schutter is bekend. Het gaat om ene Robert Bowers, een overtuigde nazi. Het social media profile van Bowers is inmiddels gewist, maar het internet vergeet niets.
Bowers moet weinig van Trump hebben, want slappe hap:

Update:
Het eerste achterlijke commentaar van Trump is al binnen. Een normale president heeft een besef van scheiding van uitvoerende en rechterlijke macht, maar Trump heeft dat natuurlijk niet:

“We should stiffen up our laws in terms of the death penalty,” he said. “When people do this they should get the death penalty …they should very much bring the death penalty into vogue. (The Hill)

Om de laatste twijfel weg te nemen: