Zeeuwse PVV-fractievoorzitter, tevens senator, wist de subsidietrog te vinden

PVV, FvD en vooral niet te vergeten VVD zijn er om frisse, integere types aan te trekken die het voortdurend hebben over het subsidieslurpen van LinkSS. Dit weten we al jaren.
De fractievoorzitter van de PVV in de Zeeuwse Staten, die in ongenade is bij zijn “partijgenoten” (iedereen weet dat er maar één partijlid is, en dat zwijgt), heeft zo zijn eigen financiële bronnen om over dat subsidieslurpen te kunnen klagen:

Peter van Dijk, de PVV-senator en partijleider in Zeeland die deze maand het vertrouwen verloor van partijgenoten in zijn provincie, heeft een provinciale verkiezingscampagne gefinancierd met gemeenschapsgeld. Dat geldt als subsidiefraude: regels van de provincie verbieden dit expliciet. Van Dijk overtrad de regels in zijn huidige functie als voorzitter van de PVV-fractie in Zeeland. Dat blijkt uit documenten, bankafschriften en audio-opnames waarover NRC beschikt.

Partijleider Geert Wilders is afgelopen week volgens bronnen op de bewijsstukken gewezen, maar hij houdt voorlopig het vertrouwen in Van Dijk, die in 2011 provinciaal fractieleider en senator werd voor de PVV. Negen Zeeuwse PVV-Staten- en gemeenteraadsleden beschuldigden hem eerder deze maand van vriendjespolitiek, dubieus declareren en intimiderend gedrag.

Dat de NRC over documenten en geluidsfragmenten beschikt is vast geen gevolg van de gezellige sfeer in een club die voor Volk en Vaderland opkomt…