Cliteur zegt geen fractievoorzitter te willen worden

Er wordt gezegd dat hij voorzitter van de Eerste Kamer kan worden, want de Baudetfascisten zullen er de grootste fractie hebben. Maar fractievoorzitter zegt Cliteur niet te willen worden:

Paul Cliteur is niet beschikbaar voor het fractievoorzitterschap van Forum voor Democratie in de Eerste Kamer. Dat zegt hij in een interview met De Telegraaf. “Ik zie mezelf als de ideale tweede man, niet als beoogd fractieleider.”

Cliteur stond tweede op de kandidatenlijst van Forum, en neemt de honneurs waar na het vertrek van Henk Otten. De medeoprichter van FvD werd vorige maand op een zijspoor gezet nadat hij als penningmeester partijgeld op zijn eigen rekening had laten overboeken, naar eigen zeggen voor allerlei werkzaamheden. Begin deze week besloten de beoogde nieuwe senatoren al dat Otten niet hun eerste man kan worden. Hij mag voor FvD wel senator worden.

Hij is voor zuivering van de universiteiten, voor een eigen krant of zuivering van redacties (“andere kranten”), een “nieuwe omroep” maar hij wil zich niet politiek profileren, deze voormalige lijstduwer voor de Partij voor de Dieren.
(Weet u wie ook vegetariër was?)

NOS