Boeren trekken dreigement over blokkeren distributiecentra haastig in

Het blijft opmerkelijk hoe snel mensen van mening veranderen wanneer ze voor de rechter staan, zeker wanneer er een miljoenenclaim dreigt. Volgens de advocaat van Farmers Defence Force (FDF) heeft de organisatie nooit gedreigd met het blokkeren van distributiecentra. Volgens advocaat Eric van der Goot is dat nepnieuws, verspreid door tegenstanders van de boeren.

Vandaag dient een kort geding dat CBL, de branchevereniging van Nederlandse supermarkten. heeft aangespannen tegen FDF. CBL eist dat de rechter de boeren vebiedt distributiecentra te blokkeren om zo de voedselvoorziening rond Kerst te verstoren. Eerder dreigde de organisatie daarmee. Nu ze een forse financiële claim kunnen verwachten, loopt het de terreurboeren plotseling dun door de broek en worden alle dreigementen haastig ingetrokken.

“Dat blokkades deel uitmaken van de acties is nepnieuws. Vanuit FDF is nooit gesteld dat locaties van leden van CBL worden geblokkeerd. FDF zal zich dan ook tot het uiterste inspannen om blokkades te voorkomen”, beweerde Van der Goot vanochtend ter zitting. Dat hij daarbij de ogen droog wist te houden is een knappe prestatie.

Noot: ja, de uitgelichte afbeelding is vaker voorbij gekomen. Er kan niet vaak genoeg op gewezen worden.