Honderdtal jongeren belegeren gemeentehuis van Urk

De berichtgeving kwam pas in de loop van maandag op gang. Logisch natuurlijk, op de dag des HEEREN werkt men niet, dat is algemeen bekend. En schopt men ook geen rel, dus netjes voor middernacht werd het beleg van het Urker gemeentehuis opgebroken:

Een groep van rond de honderd jongeren heeft zaterdagavond het gemeentehuis van Urk belegerd en bekogeld met stenen en zwaar vuurwerk. De schade loopt in de duizenden euro’s.

De politie van Urk riep tijdens het opstootje de hulp in van collega’s uit andere gemeenten. Ook de Landelijke Eenheid werd opgeroepen. Die stuurde vier auto’s naar Urk. De politie zegt dat de jongeren al weg waren toen agenten bij het gemeentehuis kwamen.

NOS

Omroep Flevoland waagt zich aan een verklaring:

De aanleiding voor het opstootje is nog niet duidelijk. Op sociale media wordt een verband gelegd met de recente sluiting van enkele jeugdhonken. De Barracuda en de TV-club werden tijdelijk gesloten. De Sjoelclub moet volgens de gemeente definitief dicht vanwege overtreding van het aantal bezoekers en de aanwezigheid van drugs, wapens en/of vuurwerk.

Het is een mogelijke verklaring maar geen rechtvaardiging voor het bestormen van het gemeentehuis.