3 gedachten over “Rekenfoutje kabinet gezondheidszorg”

 1. Het is geen rekenfout, het is gewoon een vieze spel op de rug van de belastingbetaler.

  Alle sleutelposities binnen de ZorgIndustrie (geen gezondheidszorg meer!) zijn door VVD-ers ingenomen met het oog op de reformen die ze zelf willen aanbrengen met het oog op 100% privatiseren van de winsten ervan. Het gaat om groot geld en daarom spelen de VVD-ers stiekum onder een hoedje.

  Hoe pakken de verzekeraars het om hun winsten stelselmatig te vergroten?
  Door meer zorgconsumptie aan te moedigen, dan mogen ze meer polissen verkopen, dus mogen ze meer winst innen enz..

  Wat is het gevolg van het aanmoedigen van zorgconsumptie? (geen gezondheidszorg meer – het verschuift allemaal naar het uiterlijk bewerken, oftewel luxe behandelingen die niet strikt noodzakelijk zouden zijn voor het verlengen van het leven van de individu)

  Meer zorgconsumptie betekent o.a. meer kosten in deze sector. Logisch toch?
  Maar wet u nog waar is het begonnen? Ja, met de aansturing door VVD(CDA) naar meer zorgconsumptie en al deze circus.

  Luitjes, bereid je om steeds meer premie aan de verzekeraars te moeten betalen, mits deze koers niet veranderd wordt.

 2. Er is wel meer mis met de berekeningen van het kabinet. Hoogleraar Bas Jacobs van de Erasmusuniversiteit schrijft o.a.

  De regering beweert gedurende de komende regeerperiode 18 miljard euro te bezuinigen. Niets is minder waar. De bezuinigingen bedragen met 8¾ miljard euro minder dan de helft. Daarnaast verzwaart de regering de lasten met 6¼ miljard. De regering veegt sterk stijgende zorgkosten en zorgpremies onder het tapijt, schat de opbrengsten van bezuinigingen te rooskleurig in en vergeet een lastenverzwaring bij de pensioenen te vermelden.
  http://basjacobs.wordpress.com/2011/02/24/regering-rutte-bezuinigt-geen-18-miljard-maar-nog-geen-9-miljard/

 3. 😡 Van mij mag mevr.Schippers per direct het schip in ,ik zou zeggen begin met het heffen van Villa Belasting dit kan de staat al genoeg opleveren of vraag nog eens aan Hans Hoogervorst of hij mogelijkheden ziet dit weer terug te draaien naar een ziekenfonds en particuliere verzekering dan zijn daarin de lasten weer een beetje in balans en kan de gewone man zijn lasten weer normaal betalen zonder droog brood te hoeven eten

Reacties zijn gesloten.