17 gedachten over “Afshin Ellian ziet het licht”

 1. Jan Schreef:

  Nou een beetje meer respect graag!

  Haatlul is méééééééér dan voldoende respectvol voor Afzien de Alien … 😈

 2. lol @ haatlul.

  Tja uiteindelijk beslist de eindredactie. Je zal maar ruimte moeten maken voor Martin Bosma….dan heb je gefaald. 😀

 3. @2 Sinds enige maanden mag het NRC zelf de broek ophouden aka is gekocht door Derk Sauer. Ellian bleek aan het eind van zijn houdbaarheid. Voorspelbaarheid was nog zijn minste makke. Ik vermoed dat veel adverteerders Ellian niet op de achterkant van hun advertenties wilde. Tja en als je dan de grote Bosma als concurrent krijgt is het snel met je gedaan.

 4. Laten we ook niet vergeten dat er nog een subtiel (ahem) verschil zat tussen de teksten die Ellian inleverde, en wat er uiteindelijk in de krant stond.
  Eindredacteuren waren uren bezig om eea in leesbaar Nederlands te veranderen. Dat is op zich niet erg, dat gebeurt bij veel mensen, en zeker wanneer Nederlands niet je moedertaal is en je hier als volwassene bent komen wonen is het helemaal niet iets om je voor te schamen, maar ga dan niet zo zielig lopen doen. Ik denk dat de NRC vond dat hij zich begon te herhalen – en dat de tijdinvestering niet meer voldoende interessant leesmateriaal opleverde. Maar dit gezeur van Ellian is het typische slachofffer-denken van rechts. Eerst liep hij rond met de psychose dat hij werd bedreigd, en nu wordt hij zogenaamd gecensureerd.
  Vergelijk dit eens met de keurige reactie van Kader Abdollah, die ook stopt met een column.

 5. Mooi zo, want zelfs de reaguurders van het keurige NRC waren niet blij met Ellian. Het verbaast me eerder dat hij zolang nog kon schrijven. Wat een bagger was dat.

 6. Hij heeft toch nog Elzevies waar iedere column van hem als profetie bejubeld word … 😥

 7. De gedateerde columnist Elian lijkt op wel een linkse rakker met z’n huilie-huilie-gedoe in dat extreem-rechtse PVV-clubblaadje… 😀 !!

 8. Al Bakrastani Schreef:

  Jan Schreef:
  Nou een beetje meer respect graag!
  Haatlul is méééééééér dan voldoende respectvol voor Afzien de Alien …

  laat hem lekker oprotten naar iran daar mensen gaan lastig vallen 😥 😥

 9. @Boze heks schreef:
  “Laten we ook niet vergeten dat er nog een subtiel (ahem) verschil zat tussen de teksten die Ellian inleverde, en wat er uiteindelijk in de krant stond.
  Eindredacteuren waren uren bezig om eea in leesbaar Nederlands te veranderen. Dat is op zich niet erg, dat gebeurt bij veel mensen, en zeker wanneer Nederlands niet je moedertaal is en je hier als volwassene bent komen wonen is het helemaal niet iets om je voor te schamen, maar ga dan niet zo zielig lopen doen.’

  Dus begrip dat de man niet zo het Nederlands als moedertaal heeft en dus niet zo in begrijpend Nederlands kon schrijven? Als je bedenkt dat de man hoogleraar is op een Leidse universiteit dan mag je toch verwachten dat hij goed het Nederlands beheerst? Maar wat ik zo vreemd vindt is waarom er geen begrip is voor een allochtoon die het Nederlands niet zo goed beheerst in de functie van bijvoorbeeld van inpakker door dezelfde mensen die daar wel begrip voor hebben als het gaat om Alian?
  Maar volgens mij was niet de beheersing van de Nederlandse taal het probleem, maar waren zijn argumenten al uitgekauwt. Net als een smaakloze beginnen te worden stukje gekauwde kauwgum. Die spuug je ook gelijk uit (of netjes in de prullebak als je netjes bent opgevoed).
  Zou de in leesbaarheid veranderen van de teksten van alian door Hoofdredacteuren niet temaken hebben met het feit dat Alian veel fanatiekere teksten heeft dan eigenlijk wettelijk is toegestaan ? Nou, ja wettelijk. als hij hetzelfde screef over bijvoorbeeld het Jodendom dan zou hij allang op straat hebben gestaan en zou hij al blij zijn geweest als hij een baantje als bedrijfsleider van de plaatselijke McDonalds zijn geweest.

 10. Of hij kon achter de lopende band gaan staan. Het maakt mij niet uit of Ellian zijn Nederlands niet geheel perfect was. Wat mij verbaasd is dat als je dat soort stukjes schrijft, net zoals die andere kwezel, Bob Smalhout, dat je zoveel bewondering oogst. Onsmakelijk gewoon, het lijkt wel of de discipelen van Jesus terug zijn, alleen vraag ik mij af, wie Judas dan is? Asfin Ellian vind ik niet bepaald een aanwinst, maar smaken verschillen en laat ie lekker verder gaan in de elsevies, daar heeft hij zijn groupies.

 11. Helaas kunnen immorele en principieelloze personen makkelijk carriere maken dan mensen die wel de fatsoensregels in acht nemen. Een Hirsi Megan Ali kon met haar verraderlijke karakter van een vrouw die hier asiel aanvroeg het schoppen tot de hoogste kringen in de Amerikaanse (en ook daarbuiten).
  Ondanks dat zij al jarenlang ontmaskert is als een schaamteloze begriegster. Het nieuwsblad Vrij Nederland wist aan te tonen dat zij de zogenaamde bedreigingen had verzonnen. Waarna het programma zembla haarfijn uitlegde hoe Hirsi ali die in feite Megan heette iedereen bedonderde. De aanbeden vrouw bleek niet uit Somalie te komen, maar uit Kenia waar zij en haar familie al asiel hadden gekregen met behulp van de
  VN.
  Hirsi bleek een verschrikkelijk geslepen vrouw die in Canada wonende Somalische doctor als economische eenheidsworst aan de haak had geslagen om zo in het Westen te kunnen geraken. Hirsi wist de man zou gek te krijgen dat hij vooor haar een indirecte vlucht wist te boeken met een tussenstop in Duitsland. Zij landde in Duitsland nam de trein naar Nederland en verzon een hartverscheurend verhaal van een verschrikkelijk fanatiekreligieuze familie die haar uit wilden huwelijken. In feite was Hirsi niet eens religieus- en ook zou ze dat zijn geweest wel heel erg vrij opgevoed. (Welke fanatiek religieuze moslimfamilie zouden een vrouw alleen laten reizen?). Hirsi kreeg alle hulp en stgeun om haar doelen te kunnen bereiken. Linkse gezinnen die te doen hadden met de vrouw namen haar zelfs in huis op. Onze verlichte vrouw bleek een verschrikkelijk ondankbare trut te zijn geweest. Links was volgens haar zelfs schuldig aan de uitverkoop van Nederland aan de moslims. Je zou verwachtten dat Hirsi familie zich zouden schamen voor “de schande” die zij over had gebracht zoals zij zelf zei. Niets van dat. Trots waren zij op wat zij had bereikt. Ook de Somalische doctor aan wiie zij zogenaamd uitgehuwelijkt was verklaarde verbijsterd te zijn over het gedrag van Hirsi. De docor verklaarde als intellectueel niet achter te staan achter uithuwelijkingen en nooit met een vrouw zou willen trouwen die niet uit vrije wil daar voor gekozen zou hebben.
  Dat Hirsi magan politiek ook flexibel kon zijn bleek wel uit de spagaat die zij had gemaakt om van zogenaamde “progressieve” vrouw die opkwam voor homorechten en vrouwenrechten al jarenlang werkt voor een utraconservatieve Amerikaanse denktank die niets moet hebben van progressieve idealen zoals homo- en vrouwenrechten.
  Het meest trieste zijn de mensen die haar steunen en een warm hart onder de riem steken. Die bleken zelfs niet de sympathie voor haar te verliezen na het bedrog. Alhoewel haar verhaal verzonnen was haar verhaal illustratief voor het leed van vele mensen in moslimlanden.

Reacties zijn gesloten.