Haagse PVV-aso wil aso’s weren

De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad wil zo snel mogelijk de zogeheten Rotterdamwet invoeren in de hofstad om “verdere segregatie van de vinexwijken te voorkomen”. De grootste oppositiepartij van Den Haag gaat het college hier schriftelijke vragen over stellen, meldt raadslid Paul ter Linden zaterdag (Telegraaf). PVV’er Paul ter Linden is overigens die grapjas die mensen met HIV wou brandmerken ik verzin dit niet. Dus zo besluit de ene aso over het lot van de andere aso.

3 gedachten over “Haagse PVV-aso wil aso’s weren”

 1. De zgn. Rotterdam-wet maakt het mogelijk om inkomenseisen te stellen aan nieuwe huurders (niet: kopers) in bepaalde wijken.
  De bedoeling van de initiatiefnemers (de LPF van Fortuyn, toen ze in het college van B&W zaten) was, natuurlijk, om immigranten te weren. Maar zo mag je nog steeds niet discrimineren in Nederland. Daarom werd dit bedacht, inclusief een uitzondering ten gunste van autochtonen.
  Het resultaat is, dat de problemen zich hebben verplaatst naar (vinex-) wijken rond Rotterdam.
  (Onderzoek en evaluatie van het Sociaal-Cultureel Plan Bureau, december 2009).
  Hier moeten we toch eens een informatief stukje over plaatsen op Krapuul.
  Het zijn niet in de eerste plaats a-socialen die getroffen worden, maar gewone mensen, starters, meest autochtonen, trouwens, die niet meer terecht kunnen in de woningwet-sector in die wijken en die natuurlijk helemaal niet de fantasie-prijzen kunnen betalen voor de appartementen die huisjesmelkers verkopen in geprivatiseerde huizen die ooit door wongbouwcorporaties waren gesticht.
  Wie spreekt de PVV nu eens op dit a-sociale beleid aan?

 2. De Rotterdamwet is een rechtse versie van de vogelaarwijken maar dan zonder investeringen vanuit de gemeente of het rijk , Ypenburg is trouwens al een “zwarte wijk ” net als Escamp , waar ik woon dat gelukkig is … Die suffer heeft trouwens blijkbaar geen kennis van zijn eigen stad , Transvaal en Schilderswijk zijn juist dankzij investeringen en vernieuwing veel verbeterd , maar waarschijnlijk net niet in de gedeeltes waar ter Linden zijn coke en jongenshoertjes vind 😥 “””” raar “””” trouwens dat hij het niet over de grotendeels witte nieuwbouwwijk Wateringen heeft waar het juist de witte puistenkoppies zijn die problemen geven …

Reacties zijn gesloten.