Huizen van twee Friese PVV-kandidaten beklad

Uit de tips: de huizen van twee Friese PVV-kandidaten zijn in de nacht van zondag op maandag beklad, meldt Omrop Fryslân. Jelle Hiemstra en Carolien Knol hebben aangifte gedaan. Er zijn AFA-posters op ruiten, deuren en autos geplakt.

Nou ben ik écht geen fan van de PVV, maar ik ben er wel een warm voorstander van om deze club met argumenten te bestrijden en niet met dit soort acties waardoor de PVV-kandidaten hun Calimero-eierdopje weer uit de kast kunnen halen.

Het gebeuren is voor PVV’er Jelle Hiemstra reden genoeg om aangifte te doen wegens smaad; op de posters stond ‘stop haatzaaien’. Hoe komt men erop, haatzaaien bij de PVV…

Bedankt Herr Senf voor de tip.

6 gedachten over “Huizen van twee Friese PVV-kandidaten beklad”

  1. Domme aktie (hoewel een “false flag” me niks zou verbazen, ultrarechts heeft wel vaker zichzelf iets aangedaan om links de schuld te kunnen geven), maar smaad lijkt me erg weinig kans hebben want dan moet je kunnen aantonen dat persoon A de bedoeling had om de reputatie (en niet het huis) van persoon B te besmeuren.

    Een oproep van een tot nu toe nog onbekende afzender om te stoppen met haatzaaien valt m.i. niet onder “besmeuren”, tenzij je trots bent op je reputatie als haatzaaier. :mrgreen:

  2. Een oliedomme actie. De aangifte wegens smaad is natuurlijk volstrekte onzin, maar daar gaat het niet om. Nu kunnen deze twee PVV-clowns weer de martelaar uit gaan hangen.
    Bovendien: van iemands woning blijf je af. Punt.
    Knap staaltje zelf-criminalisering van AFA-Fryslan, dat wel.

Reacties zijn gesloten.