Paniek bij de provincialen; 1 op de 20 mensen heeft daar een hoofddoekje – in 2040

Verkiezingstijd dus stressmeel van de PVV. Dit keer met een grafiek van de demografische ontwikkelingen van Nederland tot 2040.

Dit grafiekje heeft de PVV vast aangesproken vanwege de tsunamiale flashanimatie. Je ziet namelijk Nederland binnen 3 seconden pimpelpaars worden.

De titel van de mail is “nou dit probleem”.

Het begint bij de PVV’ers dus ook te dagen dat hun geloofwaardigheid op het gebied van massahysterie langzaam gedoemd is als sneeuw voor de zon te verdwijnen.

Maar eerst nog even de provincialen bang maken!

In 2040 komt er misschien wel een Antilliaan bij u in de straat wonen, provinciaal.

Dat zegt dit grafiekje.

Dit noemt de PVV nu alvast een “probleem”.

Leuk voor die Antilliaan, die misschien nog wel geboren moet worden, om nu al tot “probleem” gebombardeerd te worden door de PVV.

Wat heeft dit grafiekje trouwens met massa-immigratie te maken? Niets he?

Maar ja heel Nederland binnen 3 seconden paars. Inclusief DE PROVINCIE.

Nu maar afwachten of die provincialen echt zo achterlijk zijn als dat de PVV denkt.

20 gedachten over “Paniek bij de provincialen; 1 op de 20 mensen heeft daar een hoofddoekje – in 2040”

 1. Ik woon in Almere, dat is al donker paars en zal dat altijd blijven. En hoe graag de PVV mij ook wil overtuigen hoe gevaarlijk het hier wel niet is, straatcommando’s etc. woon ik hier naar alle tevredenheid….sorry PVV…helaas hebben ze een groot gedeelte van mijn stad wel weten te overtuigen,,

 2. Animatie ziet er eng uit…. tot je beseft dat dat “pimpelpaars” net zo goed een stijging van 9,5 naar 10,5% kan betekenen (en dat in wel 30 jaar!)

  Of te wel: iemand is bij het bedenken van de kleurtjes niet echt op zijn allerslimst bezig geweest. 🙄

 3. Trouwens, sinds wanneer dragen alle niet-westerse allochtonen een hoofddoekje? 😈

 4. DarkSkywise Schreef:

  Trouwens, sinds wanneer dragen alle niet-westerse allochtonen een hoofddoekje?

  Sinds de tijd dat de opsteller van dit grafiek zware koorts heeft gehad.

  De meeste hoofddoekjes dat ik tegen kom de laatste tijden zijn van katholieke nonnen.

 5. ad 4: overigens bedoelde ik de vrouwelijke nietwesterseallochtonen, want anders zit ik op 1 op de 10 en niet 1 op de 20

  Maar dan nog is de koorts beslist zwaar geweest. 😛

 6. Het is een studietje van de gezondheidsafdeling van het ministerie van VWS. Het gaat helemaal niet over immigratie. Als je naar de cijfers kijkt, zie je dat er voor de grote steden zelfs wordt gerekend met een procentuele DALING van het aandeel van “niet-westerse allochtonen”! Het is gewoon een spreidingspatroon, dat is berekend over 30 jaar, een hele generatie dus. De opstellers verwachten dat de integratie goed gaat lukken, en dat immigranten het niet meer nodig zullen vinden, om bij elkaar op een kluitje te wonen. Doordat er voor de verschillende peiljaren met verschillende, percentages en kleuren wordt gegoocheld, komt de berekende “verdunning” van de concentraties niet over het voetlicht.
  Leugenachtig en demagogisch misbruik door de PVV van een ambtelijke studie, die precies het omgekeerde aantoont van wat de PVV ermee wil zeggen!

 7. Huib Schreef:

  Als je naar de cijfers kijkt, zie je dat er voor de grote steden zelfs wordt gerekend met een procentuele DALING van het aandeel van “niet-westerse allochtonen”!

  Die zag ik inderdaad ook al. :mrgreen:

  De animatie gaat overigens vierkant in tegen alle regels van “proportioneel inkleuren”… in grijstinten (0-16 = gevoelsmatig zwart, 240-255 = gevoelsmatig wit):

  1-10%: 206
  10-15%: 113 (geeft daardoor een indruk van 40-50% )
  15-20%: 73 (geeft indruk van 60-70% )
  20-35%: 38 (geeft indruk van 80+% )

  Als je de kaart ernaast oproept (“Niet-westerse allochtonen 2009”) is die al een heel stuk proportioneler. (Vraag me af wat de inkleurpersoon stemt…. 😛 )

 8. jvdheuvel Schreef:

  Het is trouwens niet eens een flashanimatie maar een gif.

  Tsunamiale gifanimatie klinkt nog veel enger.

 9. Huib Schreef:

  Het is een studietje van de gezondheidsafdeling van het ministerie van VWS. Het gaat helemaal niet over immigratie. Als je naar de cijfers kijkt, zie je dat er voor de grote steden zelfs wordt gerekend met een procentuele DALING van het aandeel van “niet-westerse allochtonen”! Het is gewoon een spreidingspatroon, dat is berekend over 30 jaar, een hele generatie dus. De opstellers verwachten dat de integratie goed gaat lukken, en dat immigranten het niet meer nodig zullen vinden, om bij elkaar op een kluitje te wonen. Doordat er voor de verschillende peiljaren met verschillende, percentages en kleuren wordt gegoocheld, komt de berekende “verdunning” van de concentraties niet over het voetlicht.
  Leugenachtig en demagogisch misbruik door de PVV van een ambtelijke studie, die precies het omgekeerde aantoont van wat de PVV ermee wil zeggen!

  Huib heeft gelijk.

 10. ah ja leuk Gifanimaties , kan de website die goed aan ?? dan kan ik er wel een maken waar Nederland echt gesunamiet word …

 11. Klopt helemaal wat Huib e.a. zeggen. Het plaatje is er al een tijdje, komt het pas nu bovenwater? Leuk voor de verkiezingen. Vorige keer hadden ze o.a. de onzin van Nyfer.. De kleuren zijn wat suggestief, maar dat is ook het enige wat er mis is.

  Kijk naar de prognose van de autochtonen in 2040

  0-20 jaar 2,9 miljoen
  20-65 6,4 miljoen
  en 65+ 3,8 miljoen

  Dat is nu veel gunstiger: resp. 3 miljoen, 8 miljoen en 2,3 miljoen.

  Als de PVV eerlijk is -ok, teveel gevraagd- dan zegt ze: “Mensen jullie weten hoe vreselijk slecht die allochtonen zijn en we zetten ze allemaal het land uit. Moeten jullie wel blijven werken tot je 75ste, maar dat hebben jullie er best voor over. Toegegeven wij PVV-kamerleden hoeven dat natuurlijk niet want wij hebben onze zakken al lekker gevuld.”

  De verwachting is dat het aantal NWA gaat stijgen met een miljoen naar 2,8 miljoen. Kunnen we goed gebruiken. De mensen zijn lekker bang gemaakt door de PVV over de moslims, maar die zullen een steeds kleiner deel van de NWA uit maken.

  CBS prognose alleen autochtonen: http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/default.aspx?DM=SLNL&PA=80745NED&D1=1&D2=0&D3=0%2c131-133&D4=0&D5=0%2c9%2c19%2c29%2c39%2cl&HDR=G1%2cG2%2cG4&STB=T%2cG3&VW=T

  Met allochtonen:
  http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=80745NED&D1=1-3,7,10&D2=0&D3=0,131-133&D4=0&D5=0,9,19,29,39,l&HDR=G1,G4&STB=T,G3,G2&VW=T

 12. @18 Maak er dan een met alleen autochtonen uit de cbs-prognose en de tsunamie van autochtone bejaarden die ons land overspoelen.

  Bij de autochtonen zit ook nog 3e generatie die nu juist rond 2040 in hun volle arbeidsjaren zitten. Maar ja de PVV wil nu eenmaal een roomblank landje. Moet je wat voor over hebben. Zou ik wel door de selectie komen? Ik ben 3e generatie, maar Germaans, dus dat zit wel goed.

Reacties zijn gesloten.