Alles beter dan “Hollandse toestanden”

Yves Desmet, politiek commentator van De Morgen, maakt even korte metten met Ruttes doemscenario van de “Belgische toestanden”;

Nederland, het enige land waar ooit fatsoenlijk democratische partijen als liberalen en christendemocraten zich welwillend laten gijzelen door een eenmansbeweging die ‘tuigdorpen’ wil oprichten, een ‘kopvoddentaks’ wil invoeren en die iedere moslim als een potentiële fundamentalist beschouwt, er alleen op uit om de sharia in Nederland te installeren. In een ver vervlogen Nederland zou zoiets ondenkbaar geweest zijn, vandaag is het er niet meer dan normaal dat een minderheidsregering zich afhankelijk maakt van zo’n figuur. Dat zijn dan ‘de Hollandse toestanden’ waar we als Belgen volgens Rutte jaloers op zouden moeten zijn. Om in het idioom van de Nederlandse premier te blijven: geef mijn portie dan maar aan Fikkie. (demorgen)

2 gedachten over “Alles beter dan “Hollandse toestanden””

  1. Deze mag ook wel even dunkt mij:

    Nergens anders heeft een rauw populisme, terend op het onvermogen van een politieke klasse om de maatschappelijke wrevel tijdig te onderkennen en te ontmijnen, zo’n massaal succes kunnen halen. Wat eens de consensusnatie bij uitstek was, is nu een vulgair scheldland geworden, waar alles wat gezegd kan worden, ook maar meteen gezegd moet worden, waar verkeerd begrepen assertiviteit en hufterigheid het hebben overgenomen van beschaafdheid en beleefdheid.

  2. Ach die Belgen! 🙂 Die kennen ons blijkbaar door-en-door!

    “Om in het idioom van de Nederlandse premier te blijven: geef mijn portie dan maar aan Fikkie.”

Reacties zijn gesloten.