Krapuul.nl stopt NOG NIET met reactiemogelijkheid

Woensdag ochtend schreef ik dit:

Aangezien de reacties van de bezoekers op deze site in ongeveer 99% van de gevallen helemaal niets toevoegen heb ik besloten tot nader order te stoppen met de reactiemogelijkheid. Als je wil kletsen over specifieke berichtjes kun je het bericht natuurlijk altijd plaatsen op je social site naar keuze. Het voordeel van discussies op dat soort sites is dat het publiek daaro doorgaans niet grotendeels bestaat uit gefrustreerde PVV-aanhangertjes, in tegenstelling tot hier. Tevens zijn daar als het goed is moderators en mensen die het geduld kunnen opbrengen om “discussie” met de gefrustreerde PVV-aanhangers aan te gaan. Iedereen blij. Vooral ik.

En woensdagmiddag dit:

Update: zie discussie hieronder. De reactiemogelijkheid blijft nog even open staan.

Verwarrend he? :mrgreen:

41 gedachten over “Krapuul.nl stopt NOG NIET met reactiemogelijkheid”

 1. Gast das wel jammer. Je zou niet moeten toegeven aan zulke mensen. In principe heb je een leuke site, je zou de site bij meer “linksmenschen”moeten promoten ipv mensen aantrekken die stennis komen schoppen.

 2. Leuke website. 😉
  Ach ik kan het wel begrijpen dat je stopt met de mogelijkheid om te reageren.
  Mensen die niets positiefs in Wilders zien zijn vaak tevreden met hun leven en hebben een hobby of een baan. Dus kom je ze minder vaak scheldend op een weblog tegen. 😛

 3. Mijn ervaring is dat het wel kan werken. Een voorbeeld waar het wel werkt en waar veel toch veel PVV-aanhang op afkomt is de website van David Rietveld. Eerst kreeg hij ook veel onzin over zich heen, maar ipv alleen maar te modereren, gaat hij dan ook met die mensen een serieus gesprek aan. En dan krijg je ook serieus antwoord terug op een gegeven moment.

 4. Het ontbreekt mij gewoon aan de tijd en energie en belangstelling om in discussie te gaan met mensen die hier komen vertellen dat ze “PVV tokkie zijn” en dat ze “20000 euro per jaar belasting betalen”.

  Deze site is niet primair opgezet om te discussieren. Ik had gehoopt dat er een soort mix zou ontstaan en wou daarom wel discussie faciliteren maar het bezoek bestaat echt voor 99% uit mafketels.

  Andere mensen hebben waarschijnlijk iets beters te doen dan hier te reageren. Kan ik goed begrijpen.

  Ik heb geen bezwaar tegen bezoek van PVV mafkezen het liefst bij duizenden tegelijk maar discussie met die gastjes nou nee.

 5. En volgens mij raak je wel een gevoelige snaar bij die mensen. Anders zouden ze hier niet komen. Maar als je ander publiek wil, zal je je ook op bv de site van een David Rietveld of ander tegengeluid moeten manifesteren. Die rechts georiënteerde mensen haal je toch niet meer in.

 6. @ JvdH 11.57
  Ja oke, ik kan je begrijpen. Maar het frappante is bv dat je gister een topic had op Nujij. En daar is dan wel een normale discussie mogelijk.

 7. Ja ik heb zo vaak topics op nujij daar zitten een paar mensen die me daar vaak plaatsen, dat is inderdaad een goeie manier om mensen in de discussie te betrekken die minder maf zijn dan de mensen die zich hier melden. En uberhaupt mensen die tijd hebben voor discussie. Ik heb eigenlijk vrijwel geen tijd voor discussie, maar eigenlijk als ik die reacties doorgaans hier zo zie, wil ik het niet eens.

  Ik reageer zo vaak op frontaalnaakt, geencommentaar en rietveld alleen dat levert 0,0 bezoekers op, ook alleen maar soms iemand die mij hier komt jennen en dan kan ik het in mijn eentje oplossen.

  Krapuul.nl is er niet om naar de PVV-aanhang te luisteren; de PVV-aanhang is er om naar krapuul.nl te luisteren.

 8. ….ook alleen maar soms iemand die mij hier komt jennen en dan kan ik het in mijn eentje oplossen.

  Ik ken het probleem, had ook een blog, en daar gaat veel tijd in zitten. Maar wil best helpen, vind het vrije woord belangrijker dan iemand de mond snoeren door te “spammen”.

 9. “Rechts georiënteerd”, wat is dat?

  Of doel je op haatdragende en ongeloofwaardige logs zoals dat van Stan de Jong: “kristalnacht in Buitenveldert” en Maurice Hond met zijn “Kazachstan aan de Rijn?” De eerste kraakt iedereen af en vertelt fantastische verhalen 😯 en de tweede kraakt iedereen af en kan niet logisch denken. 😥
  Ze zijn net zo haatdragend en ongeloofwaardig als de PVV, dus ook wel lachen zo nu en dan.

  De eerste keer dat ik Femke Halsema trouwens iets goeds hoorde zeggen was toen ze vertelde dat de PVV wordt gefinancierd. Dat vond ik echt dapper van haar. 😎 Ik verdenk de PVV, en de mensen die voor de PVV bloggen en peilen daar al langer van.

 10. Nee daarmee doelde ik meer op de 2 grote mainstream rechts georiënteerde sites, de een is roze en de andere z’n kleine broertje. Dat is waar “het volk” totaal losgeslagen is. En daar is niks meer tegen te doen

  Mensen als Stan de Jong of de BBrussens zijn er om te provoceren. Maar als ze in het stemhokje staan drukken ze doorgaans op een andere knop. Ooh,Maar Femke zou zomaar gelijk kunnen hebben.

 11. En mijn ervaring is dat dat soort volk wordt opgehits peilingen te saboteren, mensen monddood te maken terwijl de veroorzakers, namelijk de moderators/ redacteuren buiten schot blijven. Daar zou Plasterk wat aan moeten doen.

 12. Ik had er gisteren eentje die gewoon op 10 items reageerde met gewauwel over de Partij van de Allahtonen en zo. Dat heb ik maar in zijn geheel gewist. Stel nou dat er iemand anders dan ik mee “in discussie” zou gaan dan zou ik het wel laten staan.

  En ik moet die PVV-aanhang toch lokken; a omdat het volgens mij de enige aanhang is die ik uberhaupt kan lokken b omdat het natuurlijk eigenlijk gewoon mijn doelgroep is.

  En 1 ding is zeker; het bezoek dat ik tot nu toe krijgt komt niet vanwege de “discussie” :mrgreen:

 13. @ JvdH

  En als je je beperkt tot modereren en niet terugblaffen? Is er een mogelijkheid dat het besluit wordt teruggedraait? Want je geeft nu toe, maar als je als moderator van je eigen site niet consequent bent, maar terugblaft rieken de honden bloed. Dus als je het reageren volledig overlaat aan de trouwe fan, is er een mogelijkheid?

 14. Maar dat is het nu juist, ik heb het nergens kunnen lezen, anders was ik wel in gesprek proberen te gaan met die persoon. Zou het niet lukken, ja dan mag je wat mij betreft achteraf wel moderaten. Ik ken mijn eigenheimers, provoceren is een vak. Maar ik zeg aub, laat dan je gasten meer het gesprek aan gaan met die mensen. Want met wegmodereren kunnen we niet zien wat er gezegd is. Laat het aub wat vrijer. En als het te ver gaat kun je het altijd weghalen.

 15. Maar dan blijft dan volgens mij dan toch de vraag wat discussie op dat “nivo” oplost. Ja je kan de dombo’s leuk ontmaskeren als je daar tijd voor hebt. En er zal iets meer bezoek door komen. Maar echt informatief wordt het niet. Ik zou graag zien dat zich hier af en toe eens een normaal persoon meldt die tegen zo’n gastje zegt: doe normaal.

 16. Dat is wel zo, maar als iedereen dat zo wil. Dan is promotie van de site een must. Dus niet alleen in je bladwijzer of favorieten zetten, dan zouden mensen die meer “links”zijn bv op hun blog ook moeten kunnen verwijzen naar de site.

 17. Jij bent veel gelezen op een verscheidene sites. Voorlopig ben je in de verdediging, omdat je alleen moderate. Ik zou als de pest een post uitsturen en in de aanval gaan, in de trend van krapuul wordt niet monddood gemaakt op de site waar je bekend bent. Daar er een mooi verhaal omheen en kijk of je steun vind onder de linkse makkers.

 18. Dat snap ik even niet. Ik was niet van plan mezelf monddood te maken. Integendeel.

  Maar goed die steun onder de linkse makkers ja, die ontbreekt he?

  Dat valt mij ook op :mrgreen:

 19. Oh nu val ik uit mijn rol. Volgens mij ben ik helemaal niet “links” ik ben alleen enorm anti-PVV. :mrgreen:

 20. Ga lobbyen bij de makkers van geencommentaar, sargasso,frontaalnaakt of ze mogen verwijzen en andersom. In je eentje ga je het niet redden. Gewoon netwerken, in principe heb je een site met veel potentie. Wees brutaal. Vooral bij sargasso heb je mogelijkheden. Daar hebben ze nog plaats voor gastbloggers

 21. Je doet net alsof dat bezoek van die sites die jij noemt “anti-Wilders” is. Verre van. Wat daar vandaan komt zijn toch vaak de zuigers, vaak “advocaat van de duivel” spelend en mij dus lastig vallend. Kost tijd.

  En ik heb al eens een artikeltje op geencommentaar gehad en dat levert geen moer op qua bezoekersaantallen.

  Mijn laatste plan was om door te gaan zonder reacties en dan de reacties maar te laten plaatsvinden op de social network sites; er zijn een paar mensen die me regelmatig plaatsen op nujij. Zo ben ik e dus niet in mijn eentje.

  Zonder me bezig te houden met reageerders hou ik weer wat extra tijd over voor de site.

  En ben ik niet “alleen” en wordt er toch gereageerd, alleen niet hier.

  Maar zoals gezegd, ik wil best de reacties een tijdje openlaten dat jij de dombo’s van repliek dient.

  Ik zal de twopsy meldingen of hoe heten ze, in het spamfilter zetten dan lijken die niet op reacties en kun jij sneller zien of er ergens op gereageerd wordt.

  Als je op de feed rechtsboven klikt zie je de laatste reacties in 1 oogopslag.

  Op de link pagina staat een link met alle reacties ever.

  Zo nou weet je alles wat een reageerder hier moet weten van reacties. 😀

 22. Ik weet wat je bedoelt, maar ik zeg nog maals mijn eigenheimers. Ze worden opgehits en soms komen ze en masse, soms een verwilderde idioot. Maar het beste is het wel een gespreksbuis te laten. Want na jouw gaan ze weer iemand anders lastig vallen, opgehitst door de Hoxhas. ALs het niet werkt heb je altijd het voorbehoud.

 23. Ach. Ik wil ook wel met PVVers in discussie.
  Op nujij mag ik tenslotte niet meer komen wegens het bekritiseren van de redactie over hun selectieve verwijderingsgedrag.
  Verder zie ik PVVers niet per definitie als tokkies. Meer als slachtoffers van Wilders die ze valse hoop en valse informatie geeft.

 24. @ Zwembad

  hmm
  Je moet sterk in je schoenen staan , zij zien zichzelf als verlicht, bevrijd. En de rest werkt hun tegen of is achterlijk.

 25. Zwembad
  Je moet vaker terug komen met ontopic en scherpe lijnen.

  En dan met je niet beginnen met ach, veronderstelling is namelijk ik doet het wel effe. Meer power!!

 26. U spreekt hier wel met een door de wol geverfde Wildersdicipelen bediscussieerder.

  Over halen tot het niet op wilders stemmen is bijna niet te doen wegens het sektarische gevoel dat die mensen soms hebben, zeg maar gewoon religieus eigelijk.
  Wel kun je ze laten twijfelen door ze met de neus op de feiten te drukken.
  En dat doe je door ze te wijzen op plannen van wilders die henzelf zouden kunnen treffen of mensen die ze graag mogen.

 27. @Zwembad grappig dat jij over Nujij begint, zonder de nujij “moderatie” was deze site er nooit geweest.

  Ik was er ooit een tevreden reageerder met weliswaar een beetje grote bek maar geen behoefte aan een eigen site. Na een tijdje blootgesteld te zijn geweest aan de nujij moderatie heb ik besloten nooit meer terug te komen en deze site opgericht. Hier kan ik lekker zeggen wat ik wil.

  Nu kom ik alleen nog op nujij voor promotiedoeleinden en om een paar oude bekenden te begroeten.

  Ik heb nog wel een standaad excuusbriefje voor je dat je naar de redactie kan sturen dan laten ze je weer toe. Ik heb dat laatst ook van iemand anders gekregen toen ik weer eens geband was en het briefje werkt goed.

 28. @Zwembad je PVV-aanhang strategie klinkt goed ik gebruik hem ook wel, hoewel ik meestal kies voor de “laat zien hoe belachelijk de PVV is”-strategie.

 29. Ach zo ben ik ook begonnen met bloggen.
  daarbij was ik niet alleen de redactie zat maar ook de kliek van haat en nijd.(OT) geen gezellige mensen.
  Ik hoef dus niet zo nodig terug.
  Alleen wel lastig dat ik nu mn blog door anderen moet laten spammen.

  En verder de belachelijkheid van wilders.
  Ik heb dan een voorkeur tussen de overeenkomsten tussen de geplande wereld van wilders en islamitsche staten waar ze zo op tegen zijn.
  Want door wilders ideeën gaat nederland steeds meer de kant op van saoedi arabië

 30. Dat is inderdaad ook een hele goeie zo wijs ik zelf graag ook op de overeenkomst van de koranuitleg van levensgevaarlijke extremistische koppensnellende moslims en die van islamofoben; precies hetzelfde.

  Anyway ik ken jou niet echt van haat en nijd bij OT terwijl als er iemand daar haat en nijd heeft meegemaakt ben ik het wel volgens mij.

 31. Het is een beslissing die veel invloed heeft op je site… De ‘spannende’ interactiviteit haal je eigenlijk weg tussen lezer en schrijver. Zonde… Maar als je gevoel het zegt en je denkt je lezers gewoon te kunnen behouden, dan moet je de toekomstige reacties ‘verbieden’. Een kwestie van je hart volgen. Voor het geval dat, veel succes met je website en ik blijf hem regelmatig bezoeken!

 32. Het gros van de ze “spannende” interactiviteit daar schiet ik weinig mee op. Maar goed ik heb de commentaren weer opengezet naar aanleiding van de reacties hierboven en ik stel het inderdaad op prijs als er ook af en toe normale mensen langskomen en reageren 😀

Reacties zijn gesloten.