Bruine meerderheid in senaat nu ook in gevaar vanwege gewetensvolle CDA’ers

Enkele CDA’ers in de Provinciale Staten hebben een dusdanig grote weerzin tegen het PVV-gedrocht dat landelijk wordt gedoogd conform de Verhagen/Bleker doctrine, dat ze overwegen om hun stem voor de Eerste Kamer (welke zij anoniem en “zonder last of ruggespraak” mogen uitbrengen) te geven aan een andere partij dan het CDA. Het is in ieder geval zo erg dat de lijsttrekkers van Drenthe en Friesland niet instaan voor het stemgedrag van hun partijgenoten (LC).

Dit lijkt me een uitstekend idee en mooi dat er ook CDA’ers zijn die wel iets zinvols willen bijdragen aan ons mooie land.

6 gedachten over “Bruine meerderheid in senaat nu ook in gevaar vanwege gewetensvolle CDA’ers”

  1. “Dit prachtige land” hoorde ik Rutte woensdagavond zeggen, en ik krimp nog steeds ineen…

  2. Een regeerakkoord reikt sowieso niet tot in de eerste kamer. Die moeten onafhankelijk van een akkoord kunnen kiezen.

  3. Ik heb begrepen dat Italianen rotte tomaten gooien als een dirigent klassieke muziek verkracht. Welnu, waar blijven de tomaten voor Rutte?

  4. Maar nee, opeens weet niemand meer wat “zonder last of ruggespraak” betekent en heeft de Friese CDA-fractie nu toch maar besloten om voor de Eerste Kamer als één man CDA te stemmen.

    Gewetensnood? Kiezersbedrog ten opzichte van degenen die een voorkeurstem hebben uitgebracht op een kandidaat die zich tegen samenwerking met de PVV had uitgesproken? Welnee, PLUCHE! PLUCHE! PLUCHE! (En CDA wéér min 30% de volgende keer.)

    http://www1.omropfryslan.nl/78244/CDA-stimt-CDA.aspx (in het Fries, maar goed te lezen voor niet-Friezen)

  5. 😈 Wat het CDA nog niet heeft begrepen en ook wel nooit zal begrijpen is dat het onderdeel religie in de politiek dus in dit geval de C van het CDA het einde is van deze partij, een zwaard van Damocles is opgehangen er is niet veel meer nodig. 😈

Reacties zijn gesloten.